PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επεισόδια στην πορεία


Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχαν γύρω στα 35.000 άτομα που διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική λιτότητας.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετείχαν γύρω στα 35.000 άτομα που διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική λιτότητας.

Μπροστά από τη Βουλή ομάδες διαδηλωτών πέταξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου – λάμψης. Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στην Ομόνοια και στην Πατησίων, στο ύψος του Μουσείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά 15 αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε μία υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, σε δύο ιδιωτικές κάμερες, σε πρόσοψη μίας τράπεζας, σε κάδους απορριμμάτων και σε γυάλινο στέγαστρο του μετρό.

Προσήχθησαν 26 άτομα, εκ των οποίων εννέα συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και έξι βόμβες μολότoφ. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στη γενική απεργία πήραν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά Ταμεία, πολεοδομίες, εφορίες, τελωνεία, αλλά και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν τα νοσοκομεία, πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ μικρά προβλήματα παρατηρήθηκαν στις αστικές συγκοινωνίες λόγω της 24ωρης απεργίας σε λεωφορεία, τρόλει και προαστιακό.

Κανονικά λειτούργησε το Μετρό ωστόσο οι συρμοί της μπλε γραμμής σταματούσαν στο σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και όχι στο αεροδρόμιο, εξαιτίας της απεργίας των σιδηροδρομικών.

Επίσης, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών, ενώ δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια.

Τέλος, αρκετά εμπορικά καταστήματα κατέβασαν ρολά, ενώ στην απεργία έλαβαν μέρος και οι δημοσιογράφοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment