PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επαφές Παπανδρέου στο Παρίσι


Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Διεθνούς Γ. Παπανδρέου είχε σειρά διμερών συναντήσεων.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Διεθνούς Γ. Παπανδρέου είχε σειρά διμερών συναντήσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία επανέλαβε και στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τη ” θετική “αντίληψή του για την Ελλάδα, λέγοντας ότι “γίνεται καλή δουλειά” και εκφράζοντας “αισιοδοξία”, καθ’ ότι η οικονομική κρίση είναι διαχειρίσιμη.

Με τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την κατάσταση στην περιοχή, τις σχέσεις του Ιράκ με τα γειτονικά κράτη και την σταθερότητα στην περιοχή.

Tον Έλληνα πρωθυπουργό ζήτησε να συναντήσει ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Λιού Τζιέγι. Στη συζήτηση αναφέρθηκαν στην ελληνική και την παγκόσμια οικονομία, ο δε Κινέζος αξιωματούχος χαρακτήρισε ως πολύ ενδιαφέρον Φόρουμ τη Σοσιαλιστική Διεθνή και εξέφρασε την επιθυμία για περεταίρω ανάπτυξη των επαφών.

Ο Γ. Παπανδρέου συνάντησε και τον νεοεκλεγέντα αρχηγό της αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιγκτάρογλου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (CHP). Είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πολιτικός μετέχει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και υπήρξε σαφής η επιθυμία του να κάνει ανοίγματα περισσότερα από αυτά του προκατόχου του Ντενίζ Μπαϊκαλ.

Ο κ. Παπανδρέου είχε και μια oλιγόλεπτη συνάντηση τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Μογγόλων Khurelsukh Ukhnaa.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment