PeristeriNews.gr
Οικονομία

Επαφές για τον προϋπολογισμό


Στην «προκρούστια κλίνη» των όρων του μνημονίου για σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και το 2011, τίθενται από σήμερα, σε συσκέψεις, στο υπουργείο Οικονομικών, οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων για το επόμενο έτος.

Στην «προκρούστια κλίνη» των όρων του μνημονίου για σφιχτή δημοσιονομική πολιτική και το 2011, τίθενται από σήμερα, σε συσκέψεις, στο υπουργείο Οικονομικών, οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων για το επόμενο έτος.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έχει, έως αργά το βράδυ, διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο και Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

Παρόμοιες επαφές των στελεχών της κυβέρνησης με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες. Παράγοντες του Υπουργείου επισημαίνουν ότι οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων πρέπει να προσαρμοσθούν στις κατευθύνσεις για συγκράτηση δαπανών, που έχει δώσει ο πρωθυπουργός στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων.

Το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού κατατίθεται στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου, ενώ τρεις ημέρες ενωρίτερα, στις 15 Νοεμβρίου, θα έχει αφιχθεί εκ νέου στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόικας.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θ’ αναλάβουν να συντάξουν το πόρισμα για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, προκειμένου να εκταμιευθεί η νέα δόση του δανείου, ύψους 9 δις. ευρώ, στο τέλος Δεκεμβρίου. Η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή και της ανακοίνωσης, εντός του Νοεμβρίου της οριστικοποίησης, από τη Eurostat, του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος για το 2009.

Σε ομιλία του πρόσφατα στην Κύπρο, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αναφέρει ότι ενδέχεται για το 2009 το έλλειμμα να υπερβεί το 15% του ΑΕΠ- από 13,8% του ΑΕΠ που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού- ενώ επισήμανε, επίσης, ότι η ύφεση το επόμενο έτος μπορεί να αγγίξει το 3%, έναντι 2,6%, της πρόβλεψης του προσχεδίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment