PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επανεξέταση των φακέλων για εκλήματα των Ναζί


Να ανοίξουν ξανά τους φακέλους με τις εκατοντάδες υποθέσεις για εγκλήματα των Ναζί που είχαν «παγώσει, αποφάσισαν οι Γερμανοί εισαγγελείς, σύμφωνα με το Associated Press.

Να ανοίξουν ξανά τους φακέλους με τις εκατοντάδες υποθέσεις για εγκλήματα των Ναζί που είχαν «παγώσει, αποφάσισαν οι Γερμανοί εισαγγελείς, σύμφωνα με το Associated Press. Μετά την υπόθεση Τζον Ντέμιανουκ αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ασκηθούν διώξεις κατά χιλιάδων υπόπτων.

Δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας όλων των υπόπτων – καθώς ο νεότερος είναι 80 ετών – ο επικεφαλής των Γερμανών εισαγγελέων για την έρευνα ναζιστικών εγκλημάτων πολέμου, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι οι Αρχές δεν θα περιμένουν καν να τελειώσει η δίκη του Ντέμιανουκ.

Εν τω μεταξύ, ο «κυνηγός Ναζί», Εφραίμ Ζούροφ, του Γραφείου Simon Wiesenthal δήλωσε στο Associated Press ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό Ναζί εγκληματιών. Επεσήμανε ότι η υπόθεση Ντέμιανουκ άνοιξε ένα δρόμο για τους εισαγγελείς, που δεν θεωρούσαν πιθανό στο παρελθόν.

Ο 91χρονος, πλέον Ντέμιανουκ απελάθηκε από τις ΗΠΑ στη Γερμανία το 2009 για να δικαστεί. Το Μάιο καταδικάστηκε για 28.060 κατηγορίες συνεργίας σε δολοφονίες, ως φύλακας στο ναζιστικό στρατόπεδο του Σόμπιμπορ. Ήταν οι πρώτη φορά που εισαγγελείς κατάφεραν να καταδικάσουν κάποιον σε υπόθεση Ναζί, χωρίς άμεσες αποδείξεις ότι ο ύποπτος συμμετείχε σε συγκεκριμένη δολοφονία.

Ο εισαγγελέας Κουρτ Σριμ δήλωσε ότι το γραφείο του θα επανεξετάσει όλα τα αρχεία του τονίζοντας ότι υπάρχουν περίπου 1.000 πιθανοί ύποπτοι που ενδέχεται να είναι ακόμα ζωντανοί και να δικαστούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment