PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Επανεκλογή της Δ. Τσιαμούλη ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου


Διχασμός ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις, αν θα πρέπει να εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος από την Πλειοψηφία ή τη Μείζονα Αντιπολίτευση

Στις επαναληπτικές Δημαιρεσίες στις 16 Ιανουαρίου 2011 το πρωί, παρά την προηγούμενη ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, επανεκλέχθηκε ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμητρα Τσιαμούλη.

Παρά τη διαφωνία της Πλειοψηφίας του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημήτρη Κελάφα επέμενε στην πρόταση για την εκλογή της Γραμματέως, της κας Τσιαμούλη.

Την πρόταση του κ. Κελάφα στήριξε η παράταξη της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Κώστα Λαλένη, ενώ διαφώνησε ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Γρηγόρης Τημπλαλέξης, αφήνοντας αιχμές για όλους αυτούς που συμφώνησαν με τον “Καλλικράτη”. Καυστικές για το ρόλο του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν οι Επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων της Ελάσσονος Μειοψηφίας Σοφία Αλεξοπούλου και Αντωνία Αθανασοπούλου, κάνοντας ότι λόγο ότι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα και είναι χωρίς αντικείμενο.

Να σημειωθεί ότι η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Περιστερίου, μέσω του Δικηγόρου Αντώνη Βουδούρη και σ’ αυτήν τη συνεδρίαση υποστήριξε ότι ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, προτείνεται από τις παρατάξεις της Ελάσσονος Μειοψηφίας και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν προτείνεται από την παράταξη της Πλειοψηφίας.

Να σημειωθεί ότι στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου, αν τελικά εγκριθούν οι επαναληπτικές Δημαιρεσίες, θα έχει δύο μέλη (Αντιπρόεδρο και Γραμματέα) η Μείζονα Αντιπολίτευση και ένα μέλος (Πρόεδρο) η Πλειοψηφία.

Κατά τα άλλα, το σίγουρο είναι ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου θα παραμένει «παγωμένη» μέχρι και την επικύρωση της Γραμματέως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ενώ σε περίπτωση και πάλι ακύρωσης, το σήριαλ θα τραβήξει και τις επόμενες εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment