PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επαγρύπνηση ζήτησε η Ολλανδία από τους πολίτες της στην Τουρκία


Επαγρύπνηση ζήτησε η Ολλανδία από τους πολίτες της που βρίσκονται στην Τουρκία, σε ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε έπειτα από ένα ταραγμένο Σαββατοκύριακο, το οποίο οδήγησε σε διπλωματική κρίση τις σχέσεις της Χάγης με την Άγκυρα.

«Από τις 11 Μαρτίου υπάρχει διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών και συμπληρώνεται: «Παραμείνετε σε επαγρύπνηση και αποφύγετε τις συγκεντρώσεις και τους πολυσύχναστους τόπους».

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία κάλεσε τον Ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τις ενέργειες της αστυνομίας του Ρότερνταμ κατά των Τούρκων διαδηλωτών το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές τόνισαν ότι η επέμβαση της αστυνομίας ήταν δυσανάλογη και το τουρκικό ΥΠΕΞ ζήτησε να επιληφθεί η δικαιοσύνη.

Η ολλανδική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και πέτρες και άλλοι δέχθηκαν χτυπήματα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Τούρκων που ζουν στην Ολλανδία οργανώθηκαν όταν οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στο προξενείο της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας, από την οποία είχαν ζητήσει να μη έρθει στην Ολλανδία, και στη συνέχεια την απέλασαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment