PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επί ποδός η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα


Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα η κυκλοφορία και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα για την επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα.

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα η κυκλοφορία και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα για την επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα.

Σύμμαχός τους οι καιρικές συνθήκες, καθώς παρά τις σποραδικές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα ενταθούν, δεν αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις στην Αττική.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καλό και ζεστό καιρό με παροδικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Τροχαίας, η επιστροφή στην πρωτεύουσα θα γίνει σταδιακά εντός της εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Μαΐου.

Το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωση του αναφέρει πως οι ώρες αιχμής την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα στις δυο εθνικές οδούς θα είναι από τις 10 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Ακόμη την Δευτέρα του Πάσχα δεν θα επιτραπεί από τις 15.00 έως τις 22.00 η κίνηση φορτηγών στο ρεύμα εισόδου σε τμήματα της Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, στη Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου.

Μέτρα θα λάβει η Τροχαία και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη επιβατική κίνηση αυτές τις ημέρες, όπως στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 και 28 Απριλίου η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή προκειμένου να γίνουν έργα εκβραχισμού. Η κυκλοφορία τις μέρες αυτές θα γίνεται από παρακαμπτήριους.

Σχετικά με την έξοδο των Αθηναίων, σύμφωνα με αξιωματικούς της Τροχαίας, από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα πέρασαν 840.000 αυτοκίνητα, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Από το λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναχώρησαν για τα νησιά περίπου 50.000 επιβάτες, αριθμός αυξημένος, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ κατά 20% αυξήθηκε και ο αριθμός των οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ την Δευτέρα του Πάσχα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Kυριακής.

Οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου στο τμήμα της γραμμής Μοναστηράκι – Πειραιάς θα κάνουν δρομολόγια ανά 15 λεπτά και στο τμήμα της γραμμής Αττική – Κηφισιά ανά 13 λεπτά. Στο Τραμ η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 25 λεπτά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment