PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ αύριο Παρασκευή


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν αύριο, Παρασκευή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ «εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις, χωρίς από την μεριά του να τιμά ταυτόχρονα τη μία και μοναδική (αλλά και αυτονόητη) υποχρέωση να πληρώνει για όσα απαιτεί».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι «ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15’ με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια και ουρανοκατέβατους κανόνες “ορθής ιατρικής πρακτικής” που εμπνεύστηκε ένας στατιστικολόγος, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ».

Εν όψει της κινητοποίησης των γιατρών ο Οργανισμός διευκρίνισε ότι οι 20 επισκέψεις τη μέρα είναι ενδεικτικές και όχι περιοριστικές, όπως επίσης και ο μέσος χρόνος επίσκεψης που ορίζεται στα 15 λεπτά.

Σημειώνεται ότι από 1η Οκτωβρίου ισχύει νέο σύστημα επισκέψεων, το οποίο προβλέπει ότι ο μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς, δεν μπορεί να ξεπερνά τις 100 επισκέψεις, εξαιρουμένων των επειγόντων περιστατικών. Επίσης, ο μέσος ημερήσιος αριθμός είναι οι 20 επισκέψεις.

Ο μέσος χρόνος επίσκεψης, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, ορίστηκε «ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στα δεκαπέντε 15 λεπτά προκειμένου να εκτιμηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων που δύναται να εξυπηρετηθεί στο ωράριο λειτουργίας που έχει δηλωθεί. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με του κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής».

Ωράριο συμβεβλημένων γιατρών

Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν το ωράριο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, καθώς όλοι κλήθηκαν να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους.

Ήδη στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και στην εφαρμογή «βρείτε ραντεβού με ιατρούς του ΕΟΠΥΥ» έχουν καταχωρηθεί τα ωράρια λειτουργίας των συμβεβλημένων ιατρείων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό στο ύψος της Ιεράς Οδού

Peristeri News

Πόρισμα των κομμάτων για τα Τέμπη: Αύριο συνεδριάζει για τελευταία φορά η Εξεταστική

Peristeri News

Πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Διαπιστώνει ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή

Peristeri News

Leave a Comment