PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίσκεψη στην Κύπρο η Μέρκελ


Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη καγκελάριου της Γερμανίας στην Κύπρο.

Ένα ευρύ πλέγμα ευρωπαϊκών και περιφερειακών θεμάτων περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ με την κυπριακή ηγεσία κατά τη σημερινή επίσημη επίσκεψή της στην Κύπρο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη καγκελάριου της Γερμανίας στην Κύπρο.

Στις συνομιλίες της κ.Μέρκελ στη Λευκωσία, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς, επίσης, “θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και ζητήματα που παίζουν ρόλο στην περιοχή”, είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Κρίστοφ Στέγκμανς.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση, αν η κ. Μέρκελ θα ζητήσει από την κυπριακή ηγεσία υποχωρήσεις στο θέμα του απευθείας εμπορίου της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, δηλώνοντας ότι “οι συζητήσεις θα γίνουν στην Κύπρο” και δεν θέλει να τις προκαταλάβει.

Υποχωρήσεις στο θέμα του απευθείας εμπορίου είχε ζητήσει από την κυπριακή ηγεσία προ πενθημέρου ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής Ρούπρεχτ Πόλεντς.

Ένα από τα θέματα που ενδιαφέρουν τη γερμανική κυβέρνηση και αναμένεται να απασχολήσουν και τις συνομιλίες της κας Μέρκελ στη Λευκωσία, είναι η άρση του αδιεξόδου στη συνεργασία ΝΑΤΟ – ΕΕ, η οποία μπλοκάρει εξαιτίας του άλυτου κυπριακού προβλήματος και της στάσης της Τουρκίας.

Η γερμανική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη συμβολική σημασία στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η καγκελάριος στο Ινστιτούτο Γκαίτε επί της διαχωριστικής γραμμής στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment