PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίσκεψη Πούτιν στην Άγκυρα


Οι προμήθειες φυσικού αερίου και ο εμφύλιος στη Συρία αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες που θα έχουν ο Τούρκος πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογός του.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου και ο εμφύλιος στη Συρία αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες που θα έχουν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, που επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν είναι σταθερός υποστηρικτής της συριακής αντιπολίτευσης και των οργανώσεων των ανταρτών ενώ ο Πούτιν θεωρείται ο σημαντικότερος υποστηρικτής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι δύο ηγέτες είναι επίσης πιθανό να έχουν συζητήσεις για την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει εκτάσεις του Ιράκ και της Συρίας.

Υπουργοί των δύο χωρών διεξήγαγαν ήδη την περασμένη εβδομάδα στη Ρωσία συνομιλίες για παραδόσεις φυσικού αερίου. Η Τουρκία ελπίζει να εξασφαλίσει έκπτωση στις τιμές, ενώ οι δύο χώρες επιδιώκουν επίσης να επεκτείνουν τις εμπορικές σχέσεις τους. Πέρυσι οι διμερείς εμπορικές συναλλαγές ανήλθαν σε 32,7 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment