PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα


Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 10 και 11 Ιανουαρίου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε επίσημα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Μαρτίνα Φιτς.

Όπως δήλωσε η κ. Φιτς, το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση η καγκελαρίου της Γερμανίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου και δείπνο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα.

Την επόμενη ημέρα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η κ. Μέρκελ θα επισκεφθεί την Γερμανική Σχολή της Αθήνας και θα έχει συνάντηση με έλληνες καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους και εκπροσώπους γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων. Η καγκελάριος γα συναντηθεί ακόμη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο σχεδιασμός της επίσκεψης, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές, κυρίως όμως σε ό,τι αφορά τους χρόνους και όχι το περιεχόμενο.

Ερωτηθείσα αν θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών κατά τις επαφές που θα έχει η καγκελάριος στην Αθήνα, η κ. Φιτς απάντησε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω αν η καγκελάριος θα συζητήσει αυτό το θέμα στην Αθήνα, αλλά μπορώ να πω επί της αρχής ότι η γερμανική κυβέρνηση χαιρετίζει εμφατικά την συμφωνία για την διευθέτηση της διαμάχης του ονόματος και συνεχίζει να ελπίζει ότι αυτή η διαμάχη δεκαετιών μπορεί επιτέλους να λυθεί. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια και την επικύρωση στην Αθήνα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων είπε πως τα ζητήματα αυτά «έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment