PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίσκεψη Μέι στην Ινδία με συνομιλίες για τις εμπορικές σχέσεις


Την Ινδία θα επισκεφθεί τον Νοέμβριο η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο των προσπαθειών να ενισχυθούν οι εμπορικές συναλλαγές με χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το Λονδίνο προετοιμάζεται για το Brexit.

Η επίσκεψη, που θα διαρκέσει από την 6η ως την 8η Νοεμβρίου, θα είναι η πρώτη της Μέι σε μια χώρα εκτός Ε.Ε., αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιούλιο. Όπως αναφέρεται σε σχετικη ανακοίνωση, το ταξίδι της εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της να προωθήσει έναν νέο διεθνή ρόλο για τη Βρετανία μετά το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το διμερές εμπόριο στην Ινδία «θα στείλουμε το μήνυμα ότι το Η.Β. θα είναι ο πιο παθιασμένος, ο πιο συνεπής και ο πιο πειστικός υπέρμαχος του ελεύθερου εμπορίου», τόνισε η Μέι στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επισήμανε ότι στο παρελθόν οι συνομιλίες για το εμπόριο επικεντρώνονταν στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά η ίδια επιδιώκει να υιοθετηθεί μια νέα προσέγγιση, συμπεριλαμβάνοντας στη συζήτηση μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρείες από όλες τις περιοχές της χώρας της.

Η Μέι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, με τον οποίο θα κηρύξουν την έναρξη μιας εκδήλωσης τεχνολογικού ενδιαφέροντος στο Νέο Δελχί. Την πρωθυπουργό της Βρετανίας θα συνοδεύει ο Λίαμ Φοξ, υφυπουργός Διεθνούς Εμπορίου. Στη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να υπογραφτούν διάφορες διμερείς συμφωνίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment