PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Επίσκεψη Γ. Πατούλη στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον


Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στο Ίλιον, που αποτελεί τη μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης στη χώρα και παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα κατά την ενημερωτική συζήτηση που είχε με τη Συντονίστρια Διευθύντρια Β’ Κλινικής Αποκατάστασης Κ. Πετροπούλου, τον Φυσίατρο του ΕΚΑ Κ. Αθανασόπουλου και άλλα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επισημάνθηκε το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως τονίστηκε από τις 180 διαθέσιμες κλίνες, λειτουργούν οι 120, με τις εγκαταστάσεις του ισογείου να είναι κλειστές και την αδυναμία του κέντρου να παράσχει υπηρεσίες νοσηλείας τις απογευματινές ώρες. Οι σοβαρές ελλείψεις αφορούν σε ειδικότητες παθολόγων, αναισθησιολόγων, εργοθεραπευτών, νοσηλευτών θαλαμών και πρακτικών νοσηλευτών.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως ενώ οι κτιριακές υποδομές είναι σε πολύ καλή κατάσταση, πολλά μηχανήματα του κέντρου είναι απαρχαιωμένα, ενώ πρόβλημα δημιουργεί και το γεγονός πως τα δωμάτια αντί για 4 έχουν 6 κλίνες.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι υψηλού επιπέδου και το προσωπικό εξαιρετικό, ωστόσο είναι ανάγκη να στηριχθεί η δομή για να είναι αποτελεσματικότερη η λειτουργία του, υπογραμμίστηκε από το προσωπικό του Κέντρου.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να στηριχθεί ουσιαστικά η μοναδική δημόσια δομή αποκατάστασης της χώρας και εστίασε στην ανάγκη παρεμβάσεων, κατόπιν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το ΕΚΑ και το κεντρικό κράτος, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

«Τα θέματα πρόληψης, διατήρησης και αποκατάσταση της υγείας είναι στην απόλυτη προτεραιότητά μας» τόνισε και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την κατεύθυνση θα στηρίξουμε τις υπάρχουσες δομές καλύπτοντας κατόπιν γενικότερου συντονισμού τις ανάγκες τους κυρίως σε προσωπικό και υποδομές, αλλά και θα διευρύνουμε τέτοιου είδους δομές σε όλη την Αττική, δίνοντας έμφαση και στον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα.

»Αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή μεθοδολογία και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με στόχο την διαμόρφωση συνθηκών για την αύξηση της δυνατότητας της κατ΄οίκον νοσηλείας που θα αποσυμφορήσει σε σημαντικό βαθμό υπάρχουσες δομές αλλά και την αξιοποίηση εγκαταστάσεων που μένουν ανεκμετάλλευτες  προς όφελος των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Θέλουμε να γίνει η Αττική μας, περιφέρεια πρότυπο υγείας, ευεξίας και καλής διαβίωσης και πάνω σε αυτό το στόχο θα δουλέψουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment