PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίσκεψη Γερουλάνου σε Μόσχα και Κίεβο


Μεγάλη δημοσιότητα σε ρωσικά και ουκρανικά ΜΜΕ έλαβε η επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου σε Μόσχα και Κίεβο.

Μεγάλη δημοσιότητα σε ρωσικά και ουκρανικά ΜΜΕ έλαβε η επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου σε Μόσχα και Κίεβο, η οποία ολοκληρώθηκε χθες και έγινε στο πλαίσιο της προώθησης των τεσσάρων σχετικά νέων για την Ελλάδα τουριστικών αγορών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Τουρκία και το Ισραήλ.

«Η Ελλάδα θέλει να διευκολύνει την πρόσβαση των Ουκρανών τουριστών», γράφει στην κεντρική του ιστοσελίδα το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων «Ουκρινφόρμ», υπογραμμίζοντας την αναφορά του κ. Γερουλάνου ότι έμφαση πλέον δίνεται στην εξάντληση των νομικών ορίων της Συνθήκης Σένγκεν, έτσι ώστε όλο και μεγαλύτερος αριθμός Ουκρανών να μπορούν ανεμπόδιστα να επισκέπτονται την Ελλάδα, άρα και την ΕΕ. Σε πολλά ουκρανικά ΜΜΕ υπάρχουν επίσης αναφορές στο γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη στην ιστορία επίσκεψη στην Ουκρανία Έλληνα υπουργού με αρμοδιότητες τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.

Ο Π. Γερουλάνος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του πρακτορείου, καθώς και αποκλειστική συνέντευξη στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο “Ιντερ ΤΒ”, όπου μεταξύ άλλων είπε για το θέμα, που απασχολεί κατά πρώτη προτεραιότητα τους Ουκρανούς, ότι «ενώ η ΕΕ κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει την οικονομία της με την Σένγκεν δυσκολεύει τα πράγματα πολύ, γι’ αυτό και καμιά φορά η σύγκρουση με την ΕΕ δεν είναι κακή».

Όπως είπε ο κ. Γερουλάνος η αύξηση που παρατηρείται στην έκδοση θεωρήσεων από την Ουκρανία έφθασε περίπου το 50 % και στο εξής θα εκδίδονται βίζες πολλαπλών εισόδων και μεγαλύτερης διάρκειας 6,12 μηνών, έως και 5 ετών για όσους Ουκρανούς πολίτες έχουν προηγούμενες βίζες Σένγκεν και δεν έχουν παραβιάσει τους κανόνες της Συνθήκης. Εντυπωσιακή είναι συνολικά η πρόοδος της τουριστικής ροής από την Ουκρανία, όπως δείχνει και η πορεία των θεωρήσεων, που εκδόθηκαν από το Προξενείο του Κιέβου και ήταν το 2009 περί τις 25.000, έφθασαν το 2010 τις 60.000 και αναμένεται φέτος να ξεπεράσουν τις 100.000.

Πολλά ουκρανικά ΜΜΕ επέλεξαν τους τίτλους των ειδήσεών τους από τις αναφορές στις προοπτικές της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι “ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου θα προβάλλονται από το 2012 και στην Ουκρανία” (ΝΒ Νews), αλλά και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τη μετάφραση έργων της ελληνικής λογοτεχνίας στα ουκρανικά (εφημ. Σιβόντνια).

Αναλυτική συζήτηση για τα θέματα αυτά έγινε με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού της Ουκρανίας Βικτώρια Λισνίτσα, η οποία και συνόδευσε τον κ. Γερουλάνο, που συνοδευόταν από το γγ του ΕΟΤ Γιώργο Κολέτσο στο ιστορικό Εκθεσιακό Κέντρο του Κιέβου, έναν χώρο, που ήδη υπάρχουν σκέψεις να φιλοξενήσει μελλοντικά εκθέσεις ελληνικής τέχνης και άλλες εκδηλώσεις.

Ο ΥΠΠΟΤ συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων πριν αναχωρήσει από το Κίεβο, όπου υποσχέθηκε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό και να έχει πετύχει την υλοποίηση κάποιων κοινών πρωτοβουλιών έως το 2012, «μια χρονιά όπου Ελλάδα και Ουκρανία θέλουν να δείξουν ότι επενδύουμε στις μεταξύ μας σχέσεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment