PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίσκεψη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα παραστεί και θα μιλήσει στην σημερινή εκδήλωση της Ομογένειας για να τιμηθεί η έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα στην Κύπρο, την 1η Απριλίου 1955.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα παραστεί και θα μιλήσει στην σημερινή εκδήλωση της Ομογένειας για να τιμηθεί η έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα στην Κύπρο, την 1η Απριλίου 1955.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου την Τρίτη θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Πεντάγωνο και θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λίον Πανέτα.

Η πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο της Κύπρου, την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Χέμπστεντ του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Θα προηγηθεί αρχιερατικό μνημόσυνο για τους ηρωικώς πεσόντες στον αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου την περίοδο 1955-59, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη σύντομη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ τη Δευτέρα θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμή του στο Μανχάταν η μεγάλη αμερικανοεβραϊκή οργάνωση «American Jewish Committee».

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται στις ΗΠΑ ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του κ. Πανέτα.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνοδεύει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment