PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίσημη επίσκεψη Πετσάλνικου στο Βερολίνο


Τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και τις μεταρρυθμίσεις…

Τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και τις μεταρρυθμίσεις και μέτρα για τη μείωση του δημόσιου χρέους παρουσίασε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σε σειρά επαφών κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα χρήσιμες» τις συνομιλίες που είχε με τον ομόλογό του πρόεδρο της γερμανικής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, ενώ έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ.

Ο Γερμανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πληροφορηθεί την έκταση των θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Πετσάλνικος πρότεινε στο Γερμανό πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθυνθεί από το βήμα της ελληνικής βουλής όταν θα επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση μίας ώρας με τον κ. Πετσάλνικο, διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι» στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης «στο πλαίσιο μιας συνολικής ενιαίας προσπάθειας σε επίπεδο Ε.Ε».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επικείμενη διαδικασία επικύρωσης των αποφάσεων που πήρε το τελευταίο Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου και τις αντιδράσεις που διατυπώνονται από Γερμανούς βουλευτές, ο κ. Λάμερτ παραδέχτηκε ότι «οι αποφάσεις δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς», αλλά όπως εκτίμησε – χωρίς να θέλει να προκαταλάβει τις σχετικές διαβουλεύσεις – «στη Γερμανική Βουλή επικρατεί ευρεία προθυμία να ακολουθηθεί η λογική αυτού του εγχειρήματος».

Ο κ. Λάμερτ εξέφρασε «το μεγάλο σεβασμό, τον οποίο αισθανόμαστε εδώ στη Γερμανία, για τις αξιόλογες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κοινοβουλίου για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας και την ελληνική οικονομία».

Ο πρόεδρος του Μπούντεσταγκ υπενθύμισε ότι η επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Βουλής στο Βερολίνο πραγματοποιείται «σε μία συμβολική ημέρα» με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα το 1941.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment