PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Επίθεση DDoS μεγάλης κλίμακας δέχτηκε το WordPress.com


Το WordPress.com το οποίο φιλοξενεί πολλά εκατομμύρια blogs σε όλο τον κόσμο, δέχτηκε μια μεγάλης κλίμακας Distributed Denial of Service (DDoS) επίθεση.

Το WordPress.com το οποίο φιλοξενεί πολλά εκατομμύρια blogs σε όλο τον κόσμο, δέχτηκε μια μεγάλης κλίμακας Distributed Denial of Service (DDoS) επίθεση. Έτσι σύμφωνα με την εταιρεία, κάποιοι χρήστες ίσως να αντιμετώπισαν προβλήματα στην απόδοση και την συνδεσιμότητα της ιστοσελίδας.

Η Sara Rosso της εταιρείας Automattic στην οποία ανήκει το WordPress δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης:«Το WordPress.com δέχεται αυτή τη στιγμή μια μεγάλης κλίμακας επίθεση DDoS που επηρεάζει, ενδεχομένως, τους χρήστες της ιστοσελίδας. Το μέγεθος της επίθεσης είναι πολλαπλά Gigabits ανά δευτερόλεπτο και μερικές δεκάδες εκατομμύρια πακέτα ανά δευτερόλεπτο».

«Εργαζόμαστε ώστε να μετριάσουμε την επίθεση, αλλά λόγω υπερβολικού μεγέθους, φαίνεται αρκετά δύσκολο. Αυτή τη στιγμή, τα πάντα θα πρέπει να έχουν επανέλθει αφού η επίθεση έχει υποχωρήσει, αλλά εργαζόμαστε με τους παρόχους του upstream μας ώστε να πάρουμε μέτρα για να προλαμβάνουμε τέτοιου είδους επιθέσεις».

Κάποιοι συντάκτες της Sophos ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα με την ιστοσελίδα λόγω της επίθεσης.

Κατά την διάρκεια της επίθεσης, ο ιδρυτής της Automattic, Matt Mullenweg, δήλωσε στο TechCrunch:«Η επίθεση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή η οποία ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να επηρεάσει και τα τρία datacenters μας στο Σικάγο, το Σαν Αντόνιο και το Νταλας, φαίνεται να έχει εξουδετερωθεί αλλά ίσως ξεσπάσει ξανά αργότερα».

«Είναι η μεγαλύτερη και πιο παρατεταμένη επίθεση που έχουμε δει μέσα στα 6 χρόνια που βρισκόμαστε στο χώρο. Υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να έχει πολιτικά κίνητρα και να αντιτάσσεται σε ένα από τα μη αγγλικά blog μας αλλά συνεχίζουμε να το ερευνούμε αφού δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις».

Τέλος, η εταιρεία ενημέρωσε τους χρήστες πως πλέον όλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε και η επίθεση εξουδετερώθηκε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment