PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επίθεση Σαμαρά για μνημόνιο – οικονομία


Σκληρή κριτική για το μνημόνιο και την οικονομική πολιτική άσκησε και την Τετάρτη στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σκληρή κριτική για το μνημόνιο και την οικονομική πολιτική άσκησε και την Τετάρτη στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο εργατικό κέντρο Λαμίας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Φθιώτιδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας πριν από τις εκλογές του 2009.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος αναφέροντας ότι “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας”, σχολιάζοντας αναφορά του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Λαμία: Ομιλία Α.Σαμαρά

“Σήμερα όλοι μας πληροφορηθήκαμε από τον κ. Πεερ Σταίνμπρουκ, τον πρ. Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ότι ο κ. Παπανδρέου που έταζε λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει τις εκλογές, ήξερε -αν είναι δυνατόν- από τον Γενάρη του 2009, πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Φθιώτιδα για να συνεχίσει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό λέγοντας πως “όταν λοιπόν, έλεγε “λεφτά υπάρχουν”, έλεγε συνειδητά ψέματα.

Από αυτό και μόνο μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία αυτής της Κυβέρνησης.

Να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι θα ακολουθήσει αν ο κ. Παπανδρέου θεωρήσει καλό το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου” και να συμπληρώσει με έμφαση πως “γι’ αυτό και θα τους στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμά μας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές”.

Για το μνημόνιο

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις που έχει το μνημόνιο στη χώρα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “αδειάζουν τα νερά από την βάρκα με…τρύπιο κουβά.

Και τα μισά χύνονται πάλι μέσα στη βάρκα.

Κι έτσι δεν θα αδειάσει ποτέ η βάρκα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Μάλιστα διαπίστωσε πως το έλλειμμα θα μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και παράλληλα το χρέος μεγαλώνει γρήγορα, όπως είπε, διαπιστώνοντας πως “πρέπει να μηδενιστεί το έλλειμμα”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέφερε στο προσκήνιο το κοστολογημένο, όπως είπε, πρόγραμμα που κατέθεσε, συγκρίνοντας μια σειρά από μεγέθη, έτσι όπως αυτά αποτυπώνονται από την πολιτική της κυβέρνησης από την μια και έτσι όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. από την άλλη.

Μάλιστα σημείωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πως με την πρόταση που έχει καταθέσει η Ν.Δ. δίνει ελπίδα στο λαό, “ο οποίος λίγο νοιάζεται αν το έλλειμμα μηδενιστεί στους δεκαοκτώ ή στο 24 μήνες ή σε 30 μήνες.

Απάντηση στην πρόταση Παπακωνσταντίνου για δημόσιο διάλογο

Την χαρακτήρισε ως “αντίδραση υπό πίεση” ενώ σημείωσε πως είναι ταυτόσημη με την πρόταση που είχε καταθέσει η Ν.Δ.. “αποδεχόμαστε με χαρά” υπογράμμισε από τη Λαμία ο κ. Σαμαράς απαντώντας θετικά στη συγκεκριμένη πρόταση και μάλιστα προσδιόρισε ότι με αυτό τον τρόπο “θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν συγκρίσεις και να διαπιστώσουν τι υποστηρίζουμε σταθερά εμείς και τι έλεγε κατά καιρούς το ΠΑ.ΣΟ.Κ.”.

Εξάλλου ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος στην οικονομία και ιδιαίτερα στην αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους “για τρίτη φορά από την κυβέρνηση”, όπως είπε, έκανε λόγο για “μια νέα λογιστική ταχυδακτυλουργία της Κυβέρνησης του Μνημονίου” σημειώνοντας συγχρόνως πως “δεν μας κάνει τίποτα έκπληξη πλέον” ενώ συμπλήρωσε πως “για όλα αυτά θα έχουμε να πούμε πολλά μόλις πάρουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment