PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίθεση Ρουβίκωνα στην ιταλική πρεσβεία με μπογιές


Επίθεση με μπογιές πραγματοποίησαν στην ιταλική πρεσβεία, η οποία βρίσκεται στη οδό Σέκερη, στο Κολωνάκι, μέλη του Ρουβίκωνα, σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας έριξαν μπογιές στο προαύλιο και φέιγ βολάν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία μετά την επίθεση έχει προχωρήσει σε 14 προσαγωγές – έξι Έλληνες, τέσσερις Κύπριοι και τέσσερις αλλοδαποί. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την ενέργεια αυτή.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία η ομάδα που πέταξε μπογιές στο προαύλιο της ιταλικής πρεσβείας αποτελούνταν από 16 άτομα τα οποία αμέσως μετά την επίθεση σκορπίστηκαν στα γύρω στενά.

Ο Ρουβίκωνας ανέβασε ανάρτηση στο Διαδίκτυο στην οποία κάνει αναφορά στο λόγο της επίθεσης. Σύμφωνα με αυτήν, μέλη της οργάνωσης κατάφεραν και εισέβαλαν και στο εσωτερικό της πρεσβείας πηδώντας τα κάγκελα.

Στην ίδια ανάρτηση, στέλεχος του Ρουβίκωνα αναφέρει ότι η κίνηση έγινε για λόγους αλληλεγγύης στους Ιταλούς που διώκονται από το ιταλικό κράτος για την παρουσία τους στη Ροζάβα της Συρίας.

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment