PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίθεση «Ρουβίκωνα» με μπογιές στην οικία του Αμερικανού πρέσβη


Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στους Αμπελόκηπους, τα ξημερώματα.

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της επίθεσης, ο «Ρουβίκωνας» καταφέρεται εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4.00 τα ξημερώματα. Ομάδα δέκα ατόμων, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, προσέγγισαν το σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ στους Αμπελόκηπους, πέταξαν μπογιές στην περίφραξη της οικίας και καπνογόνο και στη συνέχεια διέφυγαν.

Η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Πάιατ: Η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία

Με μία ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ την επίθεση με μπογιές που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην οικία του.

Ο κ. Πάιατ κάνει λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό» και σημειώνει πως η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν συνιστά ειρηνική διαμαρτυρία.

 

«Καλημέρα, ξύπνησα το πρωί με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» γράφει στην ανάρτησή του.

Π. Καμμένος: Προβοκάτορες ανθέλληνες ασχημονούν

Την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην οικία του Αμερικανού πρέσβη καταδίκασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

 

«Την ώρα που οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα και ο Αμερικανός Πρέσβης μαζί με την ομογένεια και φιλέλληνες πολιτικούς στην Ουάσιγκτον κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση, προβοκάτορες ανθέλληνες ασχημονούν. Οφείλουμε να αντιδράσουμε» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στ. Θεοδωράκης: Οι υπουργοί να προστατεύσουν τη χώρα από τους βάνδαλους

«O πρέσβης των ΗΠΑ είναι φίλος της Ελλάδας και κανένας κουκουλοφόρος όπως και κανένα κατακάθι της δημοσιογραφίας ή του διαδικτύου δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του για την επίθεση με μπογιές στην οικία του Τζέφρι Πάιατ.

 

Κάλεσε επίσης τους αρμόδιους υπουργούς «να πάψουν να είναι γραφικοί σχολιαστές και να προστατεύσουν τη χώρα από τους βανδάλους που γελοιοποιούν το κράτος».

Γ. Κουμουτσάκος: Ο βανδαλισμός της οικίας του Αμερικανού πρέσβη αμαυρώνει την εικόνα της χώρας

«Ο βλακώδης βανδαλισμός της κατοικίας του Αμερικανού πρέσβη επιβεβαιώνει την αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που αμαυρώνει την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς» σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας για την επίθεση με μπογιές στην οικία του Τζέφρι Πάιατ.

 

«Τον Μάρτιο ρώτησα την κυβέρνηση για τις επιθέσεις κατά πρεσβειών και πρεσβευτικών κατοικιών. Καμία ουσιαστική απάντηση» πρόσθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment