PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία τριών εφημερίδων


Έκρηξη από γκαζάκια, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία”, “Εστία” και “Espresso”, σημειώθηκε, λίγο πριν από τις 3.30 τα ξημερώματα.

Οι εμπρηστές κατάφεραν να φτάσουν έξω από τα γραφεία των εφημερίδων, που βρίσκονται στην οδό Ερατοσθένους, σε ένα κεντρικότατο σημείο της Αθήνας και να τοποθετήσουν τα γκαζάκια, να τα πυροδοτήσουν και να προκαλέσουν ζημιές στην τοιχοποιία του κτηρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που το κτήριο που στεγάζει τις συγκεκριμένες εφημερίδες γίνεται στόχος, καθώς πριν από περίπου δύο χρόνια η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας είχε καταφέρει να ανέβει από την κεντρική είσοδο μέχρι τα γραφεία της εφημερίδας, να πετάξει μπογιές και να προκαλέσει ζημιές.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο.

Τις έρευνες για την επίθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΝΔ: Απόλυτα καταδικαστέες οι επιθέσεις εναντίον των τριών εφημερίδων

Απόλυτα καταδικαστέες χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία τριών εφημερίδων στο Παγκράτι.

«Οι επιθέσεις εναντίον των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso είναι απόλυτα καταδικαστέες. Τέτοιες πράξεις στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου» τονίζει σε δήλωσή του.

«Οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις

Tις επιθέσεις στα γραφεία των εφημερίδων καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις επιθέσεις στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει πως «ενέργειες σαν και αυτήν στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και των εργαζομένων σε αυτόν».

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα σημειώθηκε έκρηξη από γκαζάκια που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου στο Παγκράτι, όπου στεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία», «Εστία» και «Espresso».

Ελληνική Λύση: Καταδικάζουμε την επίθεση

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ελληνική Λύση, καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Espresso, Εστία.

Φαίνεται δε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά μόνο τους Έλληνες πολίτες και όχι τους παρακρατικούς «εχθρούς της Δημοκρατίας», σημειώνει η Ελληνική Λύση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment