PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Επίθεση από τη Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου στη δημοτική Αρχή για τους εργαζόμενους


Επίθεση στη δημοτική Αρχή της πόλης κάνει, μέσω ανακοίνωσης, η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, κατηγορώντας τη πως ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στους εργολάβους και τις ιδιωτικές εταιρίες για να λεηλατήσουν ότι απέμεινε από το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου. Όπως σημειώνει πρέπει να γίνουν Τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με τρεις νέες απαράδεκτες ενέργειες η διοίκηση Παχατουρίδη ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στους εργολάβους και τις ιδιωτικές εταιρίες για να λεηλατήσουν ότι απέμεινε από το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.

Πρώτο: Μέσα στο κατακαλόκαιρο ανακοίνωσε τηλεφωνικά, χωρίς απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, απολύσεις σε 18 εργαζόμενους των παιδικών σταθμών με προγράμματα ΕΣΠΑ την ώρα που έκαναν χρήση της καλοκαιρινής άδειας με τις οικογένειες τους. Στη συνέχεια με την ελεεινή πρακτική των δίμηνων και τετράμηνων συμβάσεων και με το ξεζούμισμα των λίγων “ομήρων” εργαζόμενων παρουσιάζεται μια ακόμα υποστελεχωμένη υπηρεσία, βορά στο πλιάτσικο των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δεύτερο: η Διοίκηση αρνήθηκε την πρόταση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης να δηλώσει, έστω για μία φορά, στο υπουργείο τον πραγματικό αριθμό εργαζομένων που χρειάζεται για να λειτουργούν σωστά όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, με δικαιώματα για τους εργαζόμενους και με ποιοτικές υπηρεσίες για τους Περιστεριώτες. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για θέσεις μονίμων υπαλλήλων δεν καλύπτουν ούτε καν την αντιλαϊκή εγκύκλιο του υπουργείου για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων των Δήμων το 2021.

Τρίτο: Η Διοίκηση Παχατουρίδη πήγε στα δικαστήρια και αιτιολόγησε την απόλυση 40 εργαζομένων που δουλεύουν με 8μηνα μέσω ΑΣΕΠ (κυρίως στην καθαριότητα) με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει. Ταυτόχρονα αξιοποίησε τη νομοθεσία για να επεκτείνει τις συμβάσεις για άλλο ένα 4μηνο μόνο στους 16 από αυτούς. Και η κοροϊδία συνεχίζεται…

Ο σχεδιασμός και η πολιτική της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου είναι ενταγμένη στην συνολικότερη πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που θέλουν να χτυπήσουν κάθε δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ανακυκλώνοντας τις ελαστικές μορφές εργασίας, με απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών και τη λειτουργία τους με βάση ανταποδοτικά κριτήρια οδηγώντας σε εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία τους εργαζόμενους.

Να σταματήσει η κοροϊδία κυβέρνησης- Διοίκησης Παχατουρίδη.

Τώρα προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στο Δήμο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment