PeristeriNews.gr
Διεθνή

Επίθεση από πέτρες και ντομάτες δέχτηκε η αντιπολίτευση στη Συρία


Δύσκολες στιγμές πέρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία, Ρόμπερτ Φορντ, καθώς και άλλοι διπλωμάτες, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Δύσκολες στιγμές πέρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Συρία, Ρόμπερτ Φορντ, καθώς και άλλοι διπλωμάτες, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους σε στέλεχος της αντιπολίτευσης στη Συρία.

Η αντιπροσωπεία, δέχτηκε επίθεση από υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που τους εκσφενδόνισαν πέτρες και ντομάτες. Ακολούθως και ενώ οι διπλωμάτες επισκέφθηκαν τον αντικαθεστωτικό Χάσαν Αμπντελαζίμ, οι υποστηρικτές του κ. Άσαντ, περικύκλωσαν το κτήριο.

Η ένταση έχει ερμηνεία, καθώς η Συρία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έχουν ανάμιξη στις αντικαθεστωτικές διαμαρτυρίες και υποστηρίζει ένοπλες ομάδες. Γεγονός είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι η βία εναντίον του στρατού, έχει αναδειχτεί σαν μέσο αυτοσυντήρησης, παρά την αυτοσυγκράτηση που έχει επιδείξει η αντιπολίτευση, μπροστά στις αιματηρές παρεμβάσεις του στρατού.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι: «Οι δηλώσεις των αμερικανών αξιωματούχων, ιδιαίτερα του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, αποτελούν πασιφανή απόδειξη πως οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις ένοπλες ομάδες να ασκούν βία εναντίον του αραβικού συριακού στρατού.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που χαρακτήρισε φυσικές αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις, είναι ανεύθυνες και από τη φύση τους ενθαρρύνουν τις πράξεις τρομοκρατίας και το χάος, για να εξυπηρετήσουν ξένους στόχους, αντίθετους προς τα συμφέροντα του συριακού λαού.

Η Συρία καταγγέλλει κατηγορηματικά τις αμερικανικές δηλώσεις και υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να διαφυλάξει την ασφάλεια και τη σταθερότητά της, να υπερασπιστεί τους πολίτες της και να αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις της».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment