PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Επίδειξη Windows 8 σε ταμπλέτα Acer Iconia W500


Τα νέα Windows 8, έχουν προσελκύσει σχεδόν όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Τα νέα Windows 8, έχουν προσελκύσει σχεδόν όλα τα βλέμματα πάνω τους, ακριβώς επειδή για πρώτη φορά πετυχαίνουν κάτι που δεν έχει επιτευχθεί από καμία, έως σήμερα, άλλη εταιρεία: να συνδυάσουν τις απεριόριστες δυνατότητες ενός πλήρους Λειτουργικού Συστήματος υπολογιστών (όπως τα Windows 7 για παράδειγμα), με ένα καλαίσθητο και εύχρηστο περιβάλλον με χρήση αφής για ταμπλέτες, σε ένα ενοποιημένο πακέτο.

Μάλιστα, εκτός φυσικά της συμβατότητας με υπολογιστές (πάσας μορφής: επιτραπέζιοι, φορητοί, υπερ-φορητοί, ultrabook, nettop, κλπ) και ταμπλέτες βασισμένους σε αρχιτεκτονική x86 (των κεντρικών επεξεργαστών), για πρώτη φορά (μετά από 17 χρόνια περίπου από την εποχή των Windows NT 3.5 που ήταν συμβατά με ποικίλα κεντρικά τσιπ) υποστηρίζεται και η αρχιτεκτονική ARM, που συναντάται κατά κόρον σε κινητά τηλέφωνα και βέβαια ταμπλέτες (πχ. Samsung Galaxy S, iPad 1 και 2).

Με απλά λόγια, το 2012 μέλλεται να δούμε μια αρκετά μεγάλη γκάμα συσκευών να μας προσφέρουν την λίαν ελκυστική εμπειρία των Windows 8. Η ομάδα της ιστοσελίδας Engadget.com, κατάφερε να έχει στα χέρια της την ταμπλέτα Iconia Tab W500 της Acer (και την WinPad 110W της MSI, χωρίς όμως να την τεστάρει), η οποία διαθέτει εσωτερικά, το κεντρικό τσιπ (με ενσωματωμένο επιπλέον τσιπ γραφικών) C-50 APU της AMD με αρχιτεκτονική «x86», μέλος της οικογένειας τσιπ «Fusion» της εταιρείας (για μια πιο αναλυτική περιγραφή περί APU της AMD: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=36&aid=369891).

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε πόσο ομαλή, γρήγορη και αψεγάδιαστη είναι η ροή των «οθονών / σελίδων» των Windows 8, όπως και η άμεση ανταπόκριση στους χειρισμούς αφής (αυτό είναι και το σημείο «κλειδί», η ακαριαία ανταπόκριση δηλαδή, στην έλξη που προκαλεί μια ταμπλέτα προς τον χρήστη, όταν έρχεται σε επαφή μαζί της για πρώτη φορά).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment