PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επέστρεψαν οι Έλληνες της Λιβύης


Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονταν στη Λιβύη, με την προσγείωση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονταν στη Λιβύη, με την προσγείωση, λίγο μετά τα μεσάνυχτα των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

” Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας και τον κόσμο που υπηρετεί αυτό το κράτος “,είχε δηλώσει νωρίτερα ο ΥΦΥΠΕΞ Δημήτρης Δόλλης, κατά την άφιξη και του δεύτερου C-130 με 83 επιβαίνοντες, από την Τρίπολη της Λιβύης.

” Δεν περιγράφονται εύκολα οι σκηνές που είδαμε και ο τρόπος με τον οποίο οι δικοί μας άνθρωποι κατάφεραν να αντέξουν αυτές τις μέρες “, είπε ο κ.Δόλλης και πρόσθεσε ” είμαι υπερήφανος για την πατρίδα μου “.

Ο τραυματίας υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, που έχει χτυπηθεί από πυροβολισμούς στον ώμο και στο πόδι και επέβαινε στο αεροσκάφος, βρίσκεται εκτός κινδύνου και μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο. Για τον τραυματία ο έλληνας ΥΦΥΠΕΞ δήλωσε ” μέλημά μας ήταν αυτός ο άνθρωπος να μπορέσει να φθάσει στην πατρίδα με τις καλύτερες συνθήκες “.

Δέκα Έλληνες βρίσκονται στην έρημο της περιοχής Τζιάλο στη Λιβύη καθώς και ομάδα Κυπρίων και πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες σε συντονισμό και με τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών, ώστε να πετύχει τον επαναπατρισμό τους.

Σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου έχουν μεταφερθεί ήδη περίπου 4.500 Κινέζοι, 46 Έλληνες αλλά και άλλοι 300 Άγγλοι, Γερμανοί, Ταϊλανδοί και Ιταλοί πολίτες που έφθασαν στο Ηράκλειο από τη Λιβύη με δύο πλοία.

Το πρώτο πλοίο, το «Hellenic Spirit», μετέφερε 1.973 Κινέζους, 53 Ευρωπαίους, ενώ μεταξύ των Ευρωπαίων είναι και Έλληνες. Ακόμη, 9 επιβάτες που μεταφέρθηκαν είναι από τρίτες χώρες (Συρία, Αλβανία, Ν. Αφρική, Λιβύη) ενώ το δεύτερο πλοίο το «Olympic Champion» μετέφερε 2.398 Κινέζους, 36 πολίτες της Σρι Λάνκα και 29 Ταϊλανδούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment