PeristeriNews.gr
Πολιτική

Επέμβαση των ΜΑΤ στην Ακρόπολη


Έπεσαν δακρυγόνα και χτυπήθηκαν συμβασιούχοι

Τον αποκλεισμό της εισόδου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, έσπασε σήμερα ομάδα αστυνομικών, εισερχόμενοι από το αριστερό τμήμα του αρχαιολογικού χώρου, απωθώντας ομάδα συμβασιούχων και έκτακτων υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, που έχουν καταλάβει από χθες το πρωί την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε συμπλοκές σώμα με σώμα με τους απεργούς και ακολούθησε, εκτεταμένη ρίψη χημικών προς τους ίδιους αλλά και σε δημοσιογράφους και οπερατέρ ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και στη σύλληψη ενός από τους απεργούς.

«Κανένας δεν επικροτεί κανένα φαινόμενο βίας. Αλλά δηλώνουμε απερίφραστα ότι η Ακρόπολη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ουδείς δικαιούται να την κλείνει και να παρεμποδίζει χιλιάδες πολίτες που ταξίδεψαν για να τη δουν, να την επισκεφθούν», είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης, χαρακτήρισε την επέμβαση της αστυνομίας ως τραγωδία και τεράστιο έγκλημα που δεν έχει ξανασυμβεί, προσθέτοντας, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, έκανε έκκληση μέσω ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού να μεταβεί ομάδα των εργαζομένων στο Υπουργείο, για να βρεθεί λύση αποσπώντας την άρνηση των εργαζομένων.

Το κλείσιμο της Ακρόπολης ήταν μονόδρομος, δήλωσε η αρχαιολόγος και συμβασιούχος Γιώτα Μπίσιλα από την Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, προσθέτοντας, εδώ και δυο χρόνια μας έχουν υποσχεθεί ότι θα πάρουμε τα χρήματά μας και το μόνο που έχουμε είναι επικοινωνιακά τρικ.

Οι εργαζόμενοι παράλληλα, κάλεσαν την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει πανεργατική απεργία συμπαράστασης.

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να αγωνίζονται εκεί που βρίσκονται. Οι κινητοποιήσεις δεν θα προκαλέσουν καμιά βλάβη στο μνημείο», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Πρωθυπουργό των ξένων, χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Αλαβάνος, δηλώνοντας ”ένας Παπανδρέου δεν έχει το δικαίωμα να βεβηλώνει την Ακρόπολη”.

Οι εικόνες των συμπλοκών κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και ομάδες τουριστών που καταφθάνουν, προσπερνούν τον αρχαιολογικό χώρο. Εκφράζω τη συμπάθειά μου στους Ελληνες, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βρετανός Πίτερ που έφθασε χθες με την οικογένειά του, για επίσκεψη στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του από τα γεγονότα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, παραμένουν παρατεταγμένες στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και οι συμβασιούχοι, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment