PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Επέκταση φυσικού αερίου στο Περιστέρι – Τυχεροί εκατοντάδες συμπολίτες


Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι εργασίες για την επέκταση φυσικού αερίου στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στα σχολεία της πόλης.

Η σημαντική συμφωνία πάρθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αναστάσιου Θεοδωράκου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας Διανομή Αερίου Αττικής Α.Ε.

Ο κ. Θεοδωράκος παρουσίασε τότε το πλάνο του για δωρεάν επέκταση του φυσικού αερίου έξω από όλες τις σχολικές μονάδες του Περιστερίου κάτι που λίγο αργότερα έγινε αποδεκτό και ξεκίνησε να υλοποιείται.

Έχει αξία να αναφερθεί ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει γίνει δωρεάν επέκταση δικτύου μεγαλύτερη των 6 χιλιομέτρων συνολικά μέσα στην πόλη.

Σε πρώτη φάση με την ολοκλήρωση της επέκτασης του δικτύου θα γίνει μια μελέτη για την εγκατάσταση των λεβητών του αερίου σε κάθε σχολική μονάδα ώστε να αντικατασταθούν οι παλιοί του πετρελαίου. Αυτόματα μιλάμε για πολύ καλύτερη απόδοση και οικονομία στη θέρμανση των σχολείων.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι πέρα από τα πολλαπλά οφέλη που θα έχουν τα σχολεία όταν προχωρήσουν οι εγκαταστάσεις το δίκτυο που επεκτάθηκε δωρεάν θα μπορεί να εξυπηρετήσει και εκατοντάδες συμπολίτες μας που τα σπίτια του γειτονεύουν με σχολικές μονάδες.

Αυτό σημαίνει λιγότερα έξοδα για τη μετατροπή μιας οικίας σε φυσικό αέριο αφού πλέον θα απομένουν μόνο τα έξοδα της εγκατάστασης του λέβητα και όχι της επέκτασης αν δεν υπήρχε.

Άλλωστε το φυσικό αέριο είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν, είναι ελαφρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση που απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα απομακρύνεται άμεσα.

Είναι άοσμο αλλά προστίθεται χαρακτηριστική οσμή για την ανίχνευση πιθανής διαρροής του.

Είναι οικολογικό καθώς παράγει πολύ λιγότερους ρύπους από τα υπόλοιπα καύσιμα.

Ήδη πολλές επιχειρήσεις και σπίτια έχουν προχωρήσει στη μετατροπή της θέρμανσης του χώρου τους με φυσικό αέριο έχοντας ως βασικό στόχο την απόλαυση από τα παραπάνω οφέλη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου: Ορθώνουμε ανάστημα και συμμετέχουμε στην Απεργία στις 28/2

Peristeri News

Leave a Comment