PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Εξυγίανση για 24 Δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο»


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Περιστερίου βρίσκεται στην 51η θέση στην κατατάξη με τα χρέη της τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εικοσιτέσσερις δήμοι της χώρας, από τους συνολικά 325, βρίσκονται στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση, ενώ και άλλοι 34 έχουν συνολικό χρέος, σε σχέση με τα τακτικά τους έσοδα, έως και 100%.

Για τους δήμους αυτούς προβλέπεται ένταξη σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, αφού προηγουμένως διαπιστωθεί η οικονομική κατάσταση από ορκωτούς ελεγκτές και η έγκριση του προγράμματος από ανεξάρτητη ελεγκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι οποίοι είναι κατά σειρά: Τήλου, Φυλής, Αμαρουσίου, Περάματος, Αχαρνών, Πειραιώς, Σπάτων-Αρτέμιδος, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου, Ρόδου, Καρδίτσας, Ασπροπύργου, Πύλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μαρκοπούλου, Μεσογαίας, Διάννου, Βύρωνος, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Παξών, Κορυδαλλού, Τρικκαίων, Κοζάνης και Σιθωνίας.

Όπως διευκρίνησαν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, το πρόγραμμα από όπου θα αναχρηματοδοτηθούν οι υπερχρεωμένοι δήμοι, προβλέπει πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα χρηματοδότησης ορισμένων εκδηλώσεων, δημοσίων σχέσεων κλπ. και υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα περιλαμβάνει επιμήκυνση αποπληρωμής δανείων, χαμηλότερο επιτόκιο και χορήγηση περιόδου χάριτος για ορισμένες περιπτώσεις δήμων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment