PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξι άτομα παραπέμπονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση


Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου. Με ειδική διάταξη του Εισαγγελέα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους.

Εξι άτομα παραπέμπονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε το απόγευμα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, επί της οδού Καισαρείας, οι Κωνσταντίνος Σακκας, 26 χρόνων και Αλέξανδρος Μητρουσιας, 21 χρόνων.

Στη συνέχεια, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Πειραιά, επί της οδού Πύλης, ο Γεώργιος Καραγιαννίδης 30 χρόνων, στα Εξάρχεια, επί της οδού Θεμιστοκλέους, ο Χρήστος Πολίτης, 31 χρόνων, στην Καλλιθέα, επί της οδού Πλάτωνος, η Στυλιανή Αντωνίου 26 χρόνων και στη Σητεία Κρήτης, ο Δημήτριος Μιχαήλ, 26 χρόνων.

Κατά την σύλληψη των Κωνσταντίνου Σακκα και Αλέξανδρου Μητρούσια, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ορειβατικό σάκο που είχαν μαζί τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια Glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα υποπολυβόλο αγνώστων στοιχείων, μία χειροβομβίδα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα usb.

Επίσης, Ο Γεώργιος Καραγιαννίδης είχε μαζί του πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Κατά τις έρευνες της Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, σε αποθήκη επί της οδού Καισαρείας 22 στη Νέα Σμύρνη, σε διαμέρισμα επί της οδού Πραξιτέλους 42 στον Πειραιά και σε διαμέρισμα επί της οδού Πλάτωνος 131 στην Καλλιθέα, σύμφωνα πάντοτε με όσα ανακοινώθηκαν από τον κ. Οικονόμου, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τρία πολεμικά τουφέκια τύπου Kalashnikov, ένα υποπολυβόλο Scorpion, πέντε πιστόλια, τρεις χειροβομβίδες, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, εγάλος αριθμός φορητών και σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, πενήντα κιλά ANFO, διακόσια γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, τρία ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εκ των οποίων για το ένα ζευγάρι έχει δηλωθεί κλοπή, γεμιστήρες, περούκες, κουκούλες που καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο, κινητά τηλέφωνα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, από την μέχρι τώρα εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση που διενεργείται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα προαναφερθέντα κατασχεθέντα όπλα προκύπτει ότι δεν ταυτίζονται με προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια ενώ συνεχίζεται η εξέτασή τους για τυχόν ταύτισή τους με άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι έρευνες συνεχίζονται και για τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια. Στο μεταξύ σε άλλη έρευνα έρευνες σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγρινίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, ένα πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων, ένα περίστροφο Zastava, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μικρή ποσότητα κάνναβης, γεμιστήρες, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μία γυναικεία περούκα, δύο κράνη μοτοσικλετών, ένα κινητό τηλέφωνο, δεκαεπτά αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας.

Επίσης από την Αστυνομία στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στις Δεκεμβρίου στο Αγρίνιο. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο με κουκούλα αυτοκίνητου η οποία μαζί με τα δυο είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου από έναν από τους συλληφθέντες.

Ο κ. Οικονόμου κατά την παρουσίαση της υπόθεσης υπενθύμισε ότι σε βάρος των Αλέξανδρου Μητρούσια και του Γεώργιου Καραγιαννίδης εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, κατηγορουμένων για τρομοκρατικές πράξεις από κοινού, της έκρηξης από κοινού, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών από κοινού και τη συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Επίσης ο συλληφθείς Χρήστος Πολίτης στις 2 Δεκεμβρίου κλήθηκε και εξετάστηκε από τον αρμόδιο Ανακριτή για εμπρηστική επίθεση, που έγινε στις 22 Μαΐου του 2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων με ποια κατηγορία θα παραπεμφθούν οι υπόλοιπο συλληφθέντες πλην των δύο καταζητούμενων για του «Πυρήνες της Φωτιάς» ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι παραπέμπονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Σε άλλη ερώτηση ο αρχηγός επιβεβαίωσε ότι επισπεύστηκε η σύλληψη των υπό παρακολούθηση ατόμων επειδή υπήρχαν στοιχεία ότι ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν περίπου στις 6:30 το απόγευμα στον εισαγγελέα πρωτοδικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment