PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εξεταστική για το μνημόνιο


Προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και προειδοποίησε ότι, όταν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, θα συγκροτήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός κάνει Εξεταστικές Επιτροπές γιατί αλλιώς δεν μπορεί να κυβερνήσει και τον κατηγόρησε πως έχει εγκατασταθεί στο εξωτερικό για εβδομάδες, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι αρμοδιότητες των υπουργών του.

“Το πιο σύντομο ανέκδοτο σήμερα στη χώρα είναι ο συντονισμός της κυβέρνησης”, είπε. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, που την περιορίζει στην περίοδο 2004-2009, γιατί “εχουν ξεχάσει το Χρηματιστήριο που ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από όλα. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, στον ΛΑΟΣ και στην κα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντάς τους “συμμαχία των προθύμων, των εξαπτέρυγων και των παπαγάλων” και ανέφερε ότι από τη Θεσσαλονίκη και μετά έσπασε το φράγμα της σιωπής και γι’ αυτό οι αντίπαλοι της ΝΔ διαστρεβλώνουν πια την πρότασή της για την έξοδο από την κρίση που συναντά ευρύτερη απήχηση στην κοινωνία. Απάντησε στην κατηγορία, ότι με μαγικά η πρόταση της ΝΔ εξαλείφει το έλλειμμα, λέγοντας ότι μαγικά κάνει η κυβέρνηση. Πρώτον, είπε, μας οδήγησε στο μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία. Δεύτερον ανεβάζουν τους φόρους χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα και τρίτο μαγικό, έχουμε βαθιά ύφεση και όμως οι τιμές ανεβαίνουν. “Φαίνεται ότι ο Χάρι Πότερ εγκαταστάθηκε για τα καλά στην πράσινη πολυκατοικία”.

Ο κ. Σαμαράς κήρυξε πανστρατιά του κόμματος για να φθάσει το μήνυμα της ΝΔ σε όλες τις γωνιές της χώρας “για να ξεμασκαρέψουμε τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ, για να μιλήσουμε για το δικό μας πρόγραμμα, για να σπάσουμε το φράγμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της”.

Αναφέρθηκε εμμέσως στη διαφωνία του ευρωβουλευτή κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και στη διαγραφή του, λέγοντας πως “δεν θα επιτρέψω φαινόμενα εσωστρέφειας.

Γι’ αυτό και η αντίδρασή μου όταν πρέπει θα είναι άμεση” και πρόσθεσε ότι είναι ώρα μάχης, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες και ιδιοτέλειες.

Τόνισε ότι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουν σαφώς πολιτικό χαρακτήρα. Το βράδυ των εκλογών εάν το ΠΑΣΟΚ βρει λόγους για να νιώσει ευχαριστημένο από το εκλογικό του αποτέλεσμα, θα εφαρμόσει την πολιτική του πιο αδίστακτα, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν μόνο αντιμνημονιακό χαρακτήρα, αλλά το ίδιο το μνημόνιο ακυρώνει τον “Καλλικράτη”.

Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν τοπικούς άρχοντες που θα είναι εξαρτήματα αυτής της κυβέρνησης ή εκλεγμένους εκπροσώπους που θα ξέρουν να διεκδικούν αποφασιστικά από την κυβέρνηση και να μην εκλέξουν άρχοντες που τη μια μέρα θα δηλώνουν δημόσια ότι απορρίπτουν το μνημόνιο και την επομένη θα αποκηρύσσουν τον ίδιο τους τον εαυτό, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment