PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξετάζονται νέες περιπτώσεις φορέων του AIDS


Σε νυχτερινές εφόδους στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα για τον εντοπισμό φορέων του AIDS προχωρά πλέον το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σε νυχτερινές εφόδους στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα για τον εντοπισμό φορέων του AIDS προχωρά πλέον το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε μια προσπάθεια να εξετάσει μεγαλύτερο αριθμό εκδιδόμενων ατόμων. Η νέα τακτική, που εγκαινιάστηκε χθες, κρίθηκε αναγκαία μετά τη διαπίστωση ότι μεγάλος αριθμός ιερόδουλων προσπαθεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και βγαίνει στο πεζοδρόμιο μετά την ολοκλήρωση των υγειονομικών εφόδων.

Οι έλεγχοι των τελευταίων ημερών έχουν ενοχλήσει την υπαίθρια «αγορά» του σεξ. Οι ιερόδουλες και κυρίως οι προαγωγοί που τις εκμεταλλεύονται επιχειρούν να αποφύγουν την επαφή με τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ και ενδεχομένως την εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, σε περίπτωση που κάποια γυναίκα βρεθεί θετική στον ιό HIV. Το αποτέλεσμα είναι ότι εδώ και μερικές ημέρες οι ειδικοί του κέντρου συναντούν στους δρόμους της Αθήνας σχεδόν αποκλειστικά χρήστριες ενδοφλέβιων ουσιών. Ετσι οι αρμόδιοι παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισαν και ξεκίνησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια της νύχτας, τις ώρες δηλαδή που καταφθάνει ο μεγαλύτερος αριθμός πελατών, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες να εντοπίσουν οροθετικές ιερόδουλες.

Οι έλεγχοι που είχαν προγραμματιστεί για χθες, δεν άρχισαν με το φως της ημέρας, όπως συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα. Τα τρία κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ βγήκαν στους δρόμους στις 10.00 το βράδυ και αποσύρθηκαν στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα. Το αν και κατά πόσο η νέα τακτική αποδειχθεί περισσότερο πετυχημένη θα το ξέρουμε όταν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων, ενδεχομένως σήμερα η αύριο.

Την ίδια ώρα, το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ εξακολουθεί να δέχεται τηλεφωνήματα από άντρες που αγωνιούν, καθώς ήρθαν σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη με εκδιδόμενες γυναίκες. Μάλιστα οι κλήσεις πύκνωσαν από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι πέντε πελάτες ιερόδουλων μολύνθηκαν τελικά από AIDS. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, από τις εξετάσεις που διεξήγαγε το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει εντοπιστεί έως τώρα άλλο κρούσμα μόλυνσης από τον ιό.

ΑΛΛΕΣ ΠΕΝΤΕ ΟΡΟΘΕΤΙΚΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Στο μεταξύ, η αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των πέντε ιερόδουλων που βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ την περασμένη Τρίτη 8 Μαΐου. Πρόκειται για τρεις Ελληνίδες και δύο Ρουμάνες, οι οποίες εντοπίστηκαν να εκδίδονται στους δρόμους του κέντρου και αποδείχθηκε ότι είναι φορείς του AIDS. Είναι οι Ευγενία Ψύχα, γεννηθείσα το 1985, η Μαργαρίτα Κατί, γεννηθείσα το 1988, η Δήμητρα Μεμέτογλου, γεννηθείσα το 1974, η Andrea Buduroi, γεννηθείσα το 1989, και η Sunita Vasiloiu, γεννηθείσα το 1981.

Εναντίον των πέντε γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εις βάρος άγνωστου αριθμού προσώπων. Τα κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασαν επίσης άλλες δεκαεπτά ιερόδουλες που εκδίδονταν σε υπαίθριους χώρους, χωρίς να διαπιστωθεί μόλυνσή τους από τον ιό του AIDS. Εις βάρος και των είκοσι δύο ιερόδουλων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για τα εκδιδόμενα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment