PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εξασθένησε η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ


Από τροπική θύελλα σε χαμηλό βαρομετρικό εξασθένησε ο Χάρβεϊ, η καταστροφική καταιγίδα που έπληξε το Τέξας από το τέλος της περασμένης εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Το ίδιο κέντρο προειδοποίησε ωστόσο ότι «οι καταστροφικές πλημμύρες που απειλούν ζωές θα συνεχιστούν μέσα και γύρω από το Χιούστον, το Μπομόντ και Πορτ Άρθουρ, και ανατολικότερα μέσα στην νοτιοδυτική Λουιζιάνα έως το τέλος της εβδομάδας».

Ο Χάρβεϊ βρίσκεται απόψε περίπου 15 χλμ. νοτιοδυτικά της Αλεξάντρια, στη Λουιζιάνα, με μέγιστη ταχύτητα ανέμων στα 55 χλμ.

Στο μεταξύ, οι καταστροφικές πλημμύρες συνεχίζονται στο νοτιοανατολικό Τέξας και τμήματα της νοτιοδυτικής Λουιζιάνα, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Υποχωρούν τα νερά, ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων

Σε 21 ανέρχονται σύμφωνα με το Associated Press οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ από το Τέξας των ΗΠΑ, ενώ κατά το ίδιο πρακτορείο οι αρχές στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον ερευνούν ακόμη 17 θανάτους, προκειμένου να εξεταστεί αν σχετίζονται με τη θύελλα.

Καθώς τα νερά υποχωρούν, αποκαλύπτεται το πραγματικό μέγεθος των απωλειών.

Οι αρχές εντόπισαν νεκρά μέσα σε φορτηγάκι έξι μέλη μιας οικογένειας, των οποίων τα ίχνη είχαν χαθεί από την Κυριακή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πόσα σπίτια έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στο Χιούστον εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ κάνουν λόγο για 30.000 έως 40.000 κτήρια, ανακοίνωσε νωρίτερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κομητείας Χάρις, στην οποία υπάγεται η πόλη.

Ανοίγουν τα μεγάλα λιμάνια του Τέξας

Άνοιξαν και πάλι τα λιμάνια του Χιούστον, του Τέξας Σίτι, του Γκάλβεστον και του Φρίπορτ, όπως ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό Σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο η κίνηση πλοίων στα λιμάνια αυτά επιτρέπεται στις ώρες μεταξύ της ανατολής και της δύσης του ηλίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment