PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε συμμορία με δεκάδες ληστείες και διαρρήξεις


Σε τουλάχιστον 26 περιπτώσεις ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών σε 11 περιοχές της Αττικής εμπλέκεται, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Σε αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), συνελήφθησαν χθες στα Άνω Λιόσια τέσσερις άνδρες ως μέλη της, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση άλλων δύο συνεργών τους, που αναζητούνται.

Προηγήθηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, καθώς διέπρατταν ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε κατοικίες, σε Νέα Ερυθραία, Πεύκη, Κηφισιά, Γλυφάδα, Δροσιά, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια, Νέα Σμύρνη, Ζωγράφου, Βύρωνα και Παγκράτι.

Συγκεκριμένα, πρωινές κι απογευματινές κυρίως ώρες, κινούμενοι με τα οχήματά τους σε διάφορες περιοχές, σε ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων, κατόπτευαν κατοικίες. Αφού διαπίστωναν την απουσία ενοίκων, παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, εισέρχονταν σε αυτές κι αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές και άλλα τιμαλφή.

Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας και του «επαγγελματισμού» των μελών της οργάνωσης είναι το γεγονός ότι δεν αποθαρρύνονταν από τα μέτρα ασφαλείας των «στόχων» τους, αλλά έβρισκαν τρόπους για να τα παρακάμψουν. Μάλιστα, σε περιπτώσεις που έρχονταν αντιμέτωποι με τους ενοίκους, δεν εγκατέλειπαν την προσπάθειά τους, αλλά με χρήση και απειλή σωματικής βίας τούς ακινητοποιούσαν ώστε να διαφύγουν.

Τους τελευταίους μήνες τα μέλη της οργάνωσης διαφοροποίησαν τον τρόπο δράσης τους και δρούσαν κυρίως με τη μέθοδο της απασχόλησης. Ειδικότερα, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, κινούμενοι με ενοικιαζόμενα οχήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε ομάδα τριών ή τεσσάρων ατόμων και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προσέγγιζαν σημεία όπου πραγματοποιούνταν λαϊκές αγορές.

Εκεί εντόπιζαν ηλικιωμένους, τους ακολουθούσαν στα σπίτια τους και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του ΔΕΔΗΕ, τους ηλεκτρολόγους ή συντηρητές ανελκυστήρων, τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο για να εξακριβώσουν υποτιθέμενη βλάβη. Στη συνέχεια τους οδηγούσαν στον χώρο της κουζίνας, όπου απασχολούσαν τα θύματά τους και άλλοι συνεργοί ερευνούσαν τους χώρους αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Για τις συνομιλίες τους τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιημένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα, ενώ πραγματοποιούσαν τις συνομιλίες σε διαλέκτους, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές.

Σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα-πειστήρια της εγκληματικής τους δράσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απάτες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment