PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε σπείρα με ταξιδιωτικά έγγραφα


Σπείρα, η οποία πλαστογραφούσε και εμπορευόταν ταξιδιωτικά έγγραφα, εξάρθρωσε το τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής και των Κάτω Πατησίων, συνελήφθησαν δύο Σύροι και ένας Ιρακινός, ενώ αναζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, από την παράνομη δράση τους, τα μέλη της σπείρας αποκόμιζαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, που εκτιμώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το είδος, τη χώρα προέλευσης του εγγράφου και την ποσότητα κάθε παραγγελίας.

Για κάθε διαβατήριο, οι τιμές ανέρχονται μεταξύ 800 και 1.200 ευρώ, για κάθε δελτίο ταυτότητας από 300 έως 500 ευρώ, ενώ για άδειες ικανότητας οδήγησης από 150 έως και 300 ευρώ.

Στο μεταξύ, οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, 204 διαβατήρια, 123 δελτία ταυτότητας, πέντε άδειες ικανότητας οδήγησης, 59 άδειες διαμονής/δελτία ασύλου, 49 προξενικές θεωρήσεις, 35 διαφάνειες διαφόρων ταξιδιωτικών εγγράφων, 2.000 έντυπα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων κενών στοιχείων, 1.365 ευρώ και 36 δολάρια ΗΠΑ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment