PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εξαγοράσιμη ποινή επέβαλε το Εφετείο στον Τάσο Μαντέλη


Εξαγοράσιμη ποινή επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, κρίνοντάς τον ένοχο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση της Siemens.

Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή 8ετούς κάθειρξης του πρώην υπουργού για την υπόθεση των περίπου 230.000 ευρώ που είχε λάβει από τη γερμανική εταιρεία, επιβάλλοντάς του φυλάκιση πέντε ετών.

Με την απόφασή τους οι εφέτες όρισαν, η ποινή για τον πρώην υπουργό Μεταφορών να είναι εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ ημερησίως, ποσό που συνολικά φθάνει τα 140.000 ευρώ, και για το οποίο -κατόπιν αιτήματος του κ. Μαντέλη- ορίστηκε δυνατότητα καταβολής σε 32 μηνιαίες δόσεις.

Νωρίτερα, τέσσερις δικαστές έκριναν ότι ως υπουργός Μεταφορών, ο κ. Μαντέλης είχε δωροδοκηθεί με 450.000 μάρκα για να εγκρίνει τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ, ενώ ένας δικαστής είχε την άποψη ότι πρέπει να αθωωθεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ποσό δόθηκε σε δύο δόσεις από τα μαύρα ταμεία της Siemens και κατέληξε σε λογαριασμό του κουμπάρου του Τάσου Μαντέλη, ο οποίος είχε ανοιχθεί με την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος».

Για το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλία Γεωργίου η κατά ένα έτος μείωση της πρωτόδικης ποινής 12ετούς κάθειρξης δεν είχε κανένα ευνοϊκό αποτέλεσμα, καθώς ο 80χρονος θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Αριστείδη Μαντά, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, μειώνοντας κατά 10 μήνες την πρωτόδικη.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment