PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξάρχεια: Νέα αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτήρια


Νέα επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί η Αστυνομία.

Αυτή τη φορά η επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην οποία μετέχουν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, γίνεται σε δύο κτίρια που έχουν καταληφθεί εδώ και χρόνια, ένα στην οδό Μπουμπουλίνας και ένα στη Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και σε μια οικία για υπόθεση ναρκωτικών.

Μια σύλληψη, κατάσχεση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών και περισσότερες από 70 προσαγωγές είναι ο έως τώρα απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, σε επιχείρηση που έγινε, πριν από λίγο, σε διαμέρισμα κοντά στον λόφο Στρέφη, συνελήφθη ένας 50χρονος, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα, είναι περισσότερες από 70 οι προσαγωγές που έχουν γίνει έως τώρα από άτομα που βρίσκονταν σε δύο κτίρια που έχουν καταληφθεί εδώ και χρόνια, ένα στην οδό Μπουμπουλίνας και ένα στη Ζωοδόχου Πηγής.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες σε δύο κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην οδό Τζαβέλλα, καθώς και σε ένα διαμέρισμα κοντά στην πλατεία, όπου είχαν γίνει συλλήψεις για ναρκωτικά.

K. Παπακώστα: Δεν υπάρχει άβατο

Σε χθεσινή συνέντευξή της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα απέρριψε εκ νέου τα περί «άβατου» στην περιοχή των Εξαρχείων, επαναλαμβάνοντας πως αν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση «η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας».

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα», πρόσθεσε. Ανάφερε ακόμη ότι πήγε πρόσφατα στα Εξάρχεια και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. «Για εμένα (τα Εξάρχεια) είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό» συνέχισε για να προσθέσει: «Εγώ πηγαίνω και πίνω καφέ, όταν έχω χρόνο, παντού. Στα Εξάρχεια έχω παρακολουθήσει θέατρο πρόσφατα και έχω πιει καφέ πρόσφατα. Προσωπικά κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, χωρίς να οπλοφορώ».

Ερωτηθείσα αν μπορεί να προσεγγίσει ένα περιπολικό την περιοχή των Εξαρχείων στην περίπτωση που κάποιος πολίτης χρειαστεί βοήθεια η κ. Παπακώστα απάντησε ότι «βεβαίως οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ. της περιοχής των Εξαρχείων».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment