PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε σχολεία στη Δυτική Αθήνα


Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, συνέλαβαν στις 18 Απριλίου στο Ίλιον τρεις δράστες ηλικίας 22 ετών, ενώ αναζητείται και τέταρτος συνεργός τους, κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση» και «διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».

Οι δύο από τους συλληφθέντες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω εντός του κτιρίου Δημοτικού Σχολείου στο Ίλιο, στο οποίο είχαν εισέλθει παραβιάζοντας παράθυρο, προκειμένου να αφαιρέσουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από το γραφείο των διδασκόντων. Ό τρίτος δράστης συνελήφθη εκτός του σχολικού κτιρίου, όπου παρέμενε επιτηρώντας τον εξωτερικό χώρο (τσιλιαδόρος).

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές είχαν συστήσει σπείρα, που πρώτες πρωινές ώρες, παραβίαζαν με χρήση ειδικών εργαλείων, παράθυρα ή πόρτες σχολικών κτιρίων, στη Δυτική Αττική, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα από τα γραφεία των δασκάλων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τα κυλικεία.

Από την έρευνα –προανάκριση διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο δίμηνο, διέπραξαν κλοπές από έξι (6) Δημοτικά Σχολεία (δύο στο Χαϊδάρι, δύο στο Αιγάλεω, ένα στην Αγία Βαρβάρα και το 22ο Δημοτικό Περιστερίου) από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά σαράντα τέσσερις (44) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κεντρικές μονάδες και οθόνες Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές κ.α.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment