PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών


Στα ίχνη οργανωμένου κυκλώματος που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες βρεφών έφθασε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Σε αστυνομική επιχείρηση, την περασμένη Παρασκευή σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα (8 Βούλαγροι, μία Γεωργιανή), και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 41 και 32 ετών, καθώς και έξι γυναίκες, 40, 29, 35, 34, 38 και 29 ετών.

Νωρίτερα, δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας (άνδρας-γυναίκα), παρουσιαζόμενοι ως δήθεν υποψήφιο ζευγάρι αγοραστών νεογέννητου βρέφους συναντήθηκαν σε περιοχή της Αττικής, με την 40χρονη, η οποία είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στις αγοραπωλησίες των βρεφών.

Στη συνάντηση, την οποία επιτηρούσαν διακριτικά και άλλοι αστυνομικοί, συμφωνήθηκε η αγοραπωλησία ενός βρέφους, ηλικίας μόλις τεσσάρων ημερών, αντί του χρηματικού ποσού των 18.000 ευρώ.

Για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, η 40χρονη οδήγησε το ζευγάρι των αστυνομικών σε διαμέρισμα πολυκατοικίας άλλης περιοχής της Αττικής, όπου, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας, εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Όπως διαπιστώθηκε, οι εννέα συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές του 2018, είχαν συγκροτήσει κι ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τις συστηματικές αγοραπωλησίες βρεφών.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο 39χρονος,ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα ήταν το ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος. Από την πλευρά τους, ο 41χρονος και ο 32χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των γυναικών που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο σπίτι, ενώ η 35χρονη ήταν η άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Πέρα από τη μεσάζοντα 40χρονη, οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έφερε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν αναλάβει να κυοφορούν, προκειμένου στη συνέχεια τα νεογέννητα βρέφη τους να πωλούνται σε υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα, μετά από παραγγελία και διενέργεια σχετικής εξέτασης από Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι τρεις από τις συλληφθείσες (η 38χρονη και οι δύο 29χρονες) είχαν πρόσφατα γεννήσει, ενώ η 34χρονη είναι τώρα έγκυος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 9.025 ευρώ από αγοραπωλησία βρεφών, καθώς και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, και οι εννέα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment