PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εντοπίστηκε μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες παραεμπορίου




Με χιλιάδες απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων εντόπισαν σήμερα το πρωί η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες παραεμπορίου με χιλιάδες απομιμήσεις επώνυμων προϊόντων εντόπισαν σήμερα το πρωί η Ελληνική Αστυνομία και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Η αποθήκη, που εντοπίστηκε επί της οδού Κολωνού, ήταν άριστα οργανωμένη με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, εντός και εκτός του κτιρίου, ειδικές κατασκευές, κρύπτες και μυστικά περάσματα που οδηγούσαν σε τεράστιους υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους διπλανού κτιρίου.

Η συνολική έκταση της παράνομης αποθήκης ξεπερνά τα 2000 τ.μ. ενώ ο όγκος των προϊόντων απομίμησης που εντοπίστηκε, θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις ημέρες για να καταγραφεί από τις υπηρεσίες της ΥΠΕΕ και του Δήμου Αθηναίων.

Η σημερινή επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελέα, με τη συνεργασία της ΕΛΑΣ, της Δημοτικής Αστυνομίας, κλιμακίου της ΥΠΕΕ και της υγειονομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών.

Επικεφαλής της επιχείρησης από πλευράς Δήμου Αθηναίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης, Ανδρέας Παπαδάκης ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: “Σήμερα εντοπίσαμε μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες με προϊόντα παραεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας. Όταν ανοίξαμε την πόρτα του διώροφου κτιρίου πραγματικά βρεθήκαμε μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη. Είναι η πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια θητείας μου ως Αντιδήμαρχος που συναντώ μια τέτοια κατάσταση, με τόσο μεγάλες ποσότητες προϊόντων ”μαϊμού’,’ τα οποία θα πωλούντο στους δρόμους της Αθήνας. Βρέθηκαν ρολόγια, γυαλιά ηλίου, τσάντες, πορτοφόλια και είδη ένδυσης. Όλα σε τεράστιες ποσότητες”.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ακόμη ότι η πάταξη του παραεμπορίου, πρέπει να γίνεται στην πηγή του, εκεί απ’ όπου διοχετεύονται όλα αυτά τα προϊόντα στους δρόμους, κάτι που και ο ίδιος ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης τονίζει συνεχώς.

Και πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα και για την ίδια μας την πόλη αλλά και για την οικονομία, αφού μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ φοροδιαφυγής. Αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα, πρέπει να πω ότι παρά τις τεράστιες αποθήκες που διαθέτουμε ως Δήμος, δεν είναι δυνατόν να χωρέσει όλος αυτός ο όγκος. Για το λόγο αυτό, αφού γίνει η καταγραφή με την ΥΠΕΕ, θα προτείνουμε η αποθήκη να σφραγιστεί, και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την καταστροφή των προϊόντων ”μαϊμού””.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment