PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ενστάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την εργασιακή εφεδρεία


Φρένο έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην άμεση προώθηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά το καθεστώς εφεδρείας για το πλεονάζον προσωπικό στις ΔΕΚΟ.

Φρένο έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην άμεση προώθηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά το καθεστώς εφεδρείας για το πλεονάζον προσωπικό στις ΔΕΚΟ.

Αν και το ανώτατο δικαστήριο έκρινε σε γενικές γραμμές νόμιμο το σχέδιο ΠΔ που του εστάλη για επεξεργασία τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαπίστωσε ότι τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει προχωρήσουν σε ορισμένες απαραίτητες διορθώσεις και τροποποιήσεις.

Στον έλεγχο που έκανε το ΣτΕ για τα αντικειμενικά κριτήρια (τυπικά προσόντα, σπουδές, εμπειρία, οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, προϋπηρεσία, ειδικές γνώσεις κ.λπ.), βάσει των οποίων το ΑΣΕΠ θα κατατάξει κατά σειρά σε λίστες το πλεονάζον προσωπικό των ΔΕΚΟ, εντοπίστηκαν προβλήματα, τα οποία ζητά να επανεξεταστούν:Η βαθμολόγηση με ίσο αριθμό μορίων εκείνου που γνωρίζει άριστα μία ξένη γλώσσα με εκείνον που γνωρίζει άριστα περισσότερες γλώσσες, καθώς και ο περιορισμός των γνώσεων μόνο σε γλώσσες χωρών της ΕΕ.

Οι ασαφείς ρυθμίσεις για τη μονογονεϊκή οικογένεια (ιδίως για όσους μέχρι το 30ό έτος έχουν στερηθεί και τους δύο γονείς), η επιβολή παραβόλου για την υποβολή ένστασης κατά των πινάκων, καθώς δεν προβλέπεται στον Ν. 3986/11 σχετική ρύθμιση.

Τέλος, ζητά από το υπουργείο να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρώνεται η μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού σε άλλους φορείς, πώς θα διαπιστώνεται το επίπεδο γνώσης ξένων γλωσσών, πώς θα υποβάλλονται τα αναγκαία δικαιολογητικά όταν η αίτηση μεταφοράς γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα κ.λπ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment