PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενημέρωση των δημοτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης


Πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Περιστερίου, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για το Κοινό με θέμα: «Θέμα 1ο: Νόσος Αλτσχάιμερ» «Θέμα 2ο: Χρόνιος Πόνος» στο Συνεδριακό Κέντρο ΚΥΒΕ του Δήμου Περιστερίου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011.

Στην Εκδήλωση παραβρέθηκαν δημότες του Περιστερίου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, καθώς και δημοσιογράφοι από τον τοπικό τύπο. Εκ μέρους του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του Φορέα κος Χρίστος Γώγος. Το συντονισμό της Εκδήλωσης έκανε η κα Πολυξένη – Ευαγγελία Κορόγιαννη, Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου.

Ο πρώτος ομιλητής, κος Δημήτρης Διαμαντάς, Νευρολόγος, Συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Δυτικής Αττικής, ανέπτυξε το θέμα της Νόσου Αλτσχάιμερ, όπου τόνισε ιδιαίτερα τη διαρκή επαγρύπνση, την εξάσκηση του νου και τη συμμετοχή των ηλικιωμένων σε κοινωνικές δραστηριότητες ως θετικούς παράγοντες προφύλαξης από τη νόσο.

Στη συνέχεια, η κα Κατερίνα Κοσμά, Διδάκτωρ Νευρολόγος, Υπεύθυνη Ιατρείου Πόνου, μίλησε για το θέμα του Χρόνιου Πόνου, τα είδη και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι το άγχος αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα, καθώς μπορεί να επιδεινώσει μία κατάσταση Χρόνιου Πόνου, να προκαλέσει ή ακόμα και να μετατραπεί το ίδιο σε σωματικό Πόνο. Ακολούθησε συζήτηση του Κοινού με τους ομιλητές, και δόθηκαν αναλυτικές απαντήσεις σε πλήθος ερωτήσεων.

Κατά το κλείσιμο, η κα Κορόγιαννη ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment