PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Φωτογραφικός διαγωνισμός


Η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε από τον Δήμο Περιστερίου στη Διαύγεια για προμήθεια αδρανών υλικών. Αναλυτικά:

Αίτημα για άμεση σύγκλιση έκτακτου  Δημοτικού Συμβουλίου

Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρονται σε φωτογραφικό διαγωνισμό προμήθειας αδρανών υλικών στο Δήμο Περιστερίου, η διακήρυξη του οποίου μεταξύ άλλων περιελάμβανε και οδηγίες προς τον Κώστα να προσαρμόσει τους όρους σε περίπτωση που οι ημέτεροι προμηθευτές δεν έχουν τις προϋποθέσεις.

Το γεγονός αυτό, που με την πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι ξεχάστηκε να σβηστεί η προτροπή προς τον Κώστα για προσαρμογή των όρων της διακήρυξης για «να βολευτούν τα δικά μας παιδιά» πλήττει  το κύρος του Δήμου Περιστερίου. Οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Παχατουρίδη περί προβοκάτσιας, χωρίς να δίνει κάποια στοιχεία για να το τεκμηριώσει, εκθέτουν τον ίδιο και τη Διοίκηση του. Ακόμη περισσότερο όταν αναφέρει ότι θα πέσουν καμπάνες!!! Από ποιόν και σε ποιόν θα πέσουν οι καμπάνες; Νομιμοποιείται ο κος Παχατουρίδης να διατάξει Διοικητική Εξέταση για να αποδώσει ευθύνες για κάτι που συνέβη και για το οποίο είναι και ο ίδιος ελεγχόμενος ως κύριος εκπρόσωπος του Δήμου που λαμβάνει γνώση για κάθε διακήρυξη του Δήμου; Επισημαίνεται ότι η διακήρυξη  πήρε το φως της δημοσιότητας από την ανάρτηση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο ειδικά εξουσιοδοτημένα πρόσωπα του Δήμου και χρησιμοποιούν κωδικούς για την πρόσβαση σε αυτή. Άρα μοιάζει απίθανο η σημείωση προς τον Κώστα να έγινε από πρόσωπο εκτός Δήμου!

Μετά τα ανωτέρω ζητάμε την άμεση σύγκλιση έκτακτου  Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία φορέων και πολιτών για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.  Το κύρος του Δήμου πρέπει να προστατευτεί. Παράλληλα πρέπει να προστατευθούν και τα συμφέροντα πολιτών-υποψήφιων προμηθευτών που αποκλείονται από διαγωνιστικές διαδικασίες του Δήμου, αφού φαίνεται ότι οι όροι των διακηρύξεων είναι φωτογραφικοί (αυτοί που θέλουμε!).

Τέλος, ζητάμε από την Πολιτεία να επέμβει άμεσα με τα θεσμικά της όργανα για ενδελεχή έλεγχο όχι μόνο της πιο πάνω διακήρυξης , αλλά και να προβεί σε γενικευμένο έλεγχο για να διαπιστωθεί αν έχουν συντελεστεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να αποδοθούν ευθύνες.

H Δημοτική μας παράταξη θα πράξει τα δέοντα προς αυτή την κατεύθυνση για να χυθεί άπλετο φως, να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και διαφάνειας στα δημοτικά πεπραγμένα.

Γιατί  «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια» .

Ο επικεφαλής

Φώτης Κουγιουμτζής

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment