PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι : «Ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ»


Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις…

Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις. Η προστασία των ανθρώπων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν και η άρνηση χιλιάδων πολιτών να δεχτούν το βάρβαρο, αντισυνταγματικό και άδικο χαράτσι εξελίσσεται σε κεντρικό πολιτικό θέμα της περιόδου και αρχίζει να απασχολεί ακόμη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έχουν συγκροτηθεί λαϊκές επιτροπές οι οποίες έχουν ήδη πετύχει σημαντικές νίκες ως αποτέλεσμα των συντονισμένων και μαζικών κινητοποιήσεων τους. Ήδη σε μια σειρά υποκαταστήματα της ΔΕΗ, γίνεται δεκτή η πληρωμή λογαριασμών χωρίς το χαράτσι, ενώ αρκετά δικαστήρια στα οποία έχουν πάρει απόφαση υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει φορείς όπως δήμοι, ενώσεις πολιτών, λαϊκές επιτροπές κ.α.

Στις περισσότερες γειτονιές του Περιστερίου έχουν επίσης συγκροτηθεί μαζικές λαϊκές επιτροπές ενάντια στο βάρβαρο και αντισυνταγματικό αυτό μέτρο. Είδαμε το απότελεσμα της πίεσης που ασκήθηκε στο Δήμο να παρθούν πρωτοβουλίες καθώς η Διοίκηση του Δήμου προχωρά στη συλλογή λογαριασμών που έχουν πληρωθεί χωρίς το χαράτσι για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Δεν είναι ικάνοποιητική αυτή η κατάσταση, ο Δήμος έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχει προχωρήσει, να είναι μπροστάρης και όχι ουραγός στη δράση.

Τουλάχιστον, περιμένουμε από τη Διοίκηση όταν θα αρχίσουν τα συνεργεία της ΔΕΗ να κόβουν τις παροχές να παρέμβει δυναμικά και να μην επιτρέψει να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Με τη διαρκή παρουσία και κινητοποίηση όλων μας θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το κάθε είδους χαράτσι που μας οδηγεί στην κοινωνική εξαθλίωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment