PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ενα ευρωπαϊκό πρόβλημα


Γιορτάστηκαν χθες, σε όλη τη χώρα, τα Θεοφάνια. Στον αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Άρδα, στην Ορεστιάδα του νομού Έβρου, παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Γιορτάστηκαν χθες, σε όλη τη χώρα, τα Θεοφάνια. Στον αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Άρδα, στην Ορεστιάδα του νομού Έβρου, παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ.Παπούλιας, αναφέρθηκε, με δήλωσή του, στην παράνομη μετανάστευση, η οποία είναι “ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα” και έστειλε σαφές μήνυμα τόσο στην ΕΕ, όσο και στην Τουρκία για την αντιμετώπισή του.

Κάλεσε την ΕΕ να εφαρμόσει “ολοκληρωμένη πολιτική” για το θέμα και την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της και να εφαρμόσει “άμεσα και απτά” το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής.

Το Παρίσι εγκρίνει τις προσπάθειες της Ελλάδας να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία

Η Γαλλία εγκρίνει τις προσπάθειες της Ελλάδας να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία, χωρίς να πάρει θέση για την “τεχνική” λύση που σχεδιάζεται, δηλαδή την κατασκευή συνοριακού φράχτη, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Λοράν Βοκιέζ.

“Δεν είναι δικό μου θέμα να πω ποιά είναι η καλή λύση από τεχνικής πλευράς, αλλά είναι σαφές ότι μάς χαροποιούν οι προσπάθειες της Ελλάδας για την καλύτερη αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, η οποία είναι πολύ ισχυρή στην περιοχή αυτή”, τόνισε ο γάλλος υπουργός σε δηλώσεις του που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα της εφημερίδας La Croix.

“Αυτό δείχνει τη στρατηγική σημασία που έχουν τα σύνορα για την Ευρώπη την οποία πρέπει να προστατεύσει. Πρέπει να ενισχύσουμε τη δράση της Frontex, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα, διατηρώντας την ανθρωπιστική μας βοήθεια προς τις χώρες προελευσης των μεταναστών” υπογράμμισε ο Λοράν Βοκιέζ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment