PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ενα αθώο τηλεφώνημα οδήγησε στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν


μεταξύ του αγγελιοφόρου του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ενός φίλου του ήταν το στοιχείο που έπεισε τους αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι πλησίαζαν στον ηγέτη της αλ Κάιντα.

Ενα αθώο τηλεφώνημα μεταξύ του αγγελιοφόρου του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ενός φίλου του ήταν το στοιχείο που έπεισε τους αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι πλησίαζαν στον ηγέτη της αλ Κάιντα, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ενας φίλος πήρε τηλέφωνο τον Αμπού Αχμεντ αλ Κουάιτι, τον άνθρωπο που οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πίστευαν ότι είναι ο βασικός αγγελιοφόρος του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Οταν ο φίλος του τον ρώτησε τί κάνει και πού βρίσκεται τώρα ο αλ Κουάιτι απάντησε: “Εχω επιστρέψει στους ανθρώπους με τους οποίους ήμουν πριν”. Επειτα από μία παύση ο φίλος του απάντησε: “Ο θεός να σας διευκολύνει”.

Οταν άκουσαν αυτή τη συνομιλία οι άνδρες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατάλαβαν ότι έχουν βρει ένα στοιχείο, αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας. Αυτό το τηλεφώνημα τους οδήγησε στο κτιριακό συγκρότημα στην πόλη Αμποταμπάντ, όπου βρέθηκε και σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν.

“Από εδώ πρέπει να ξεκινήσει η ταινία για το κυνηγητό του Μπιν Λάντεν”, φέρεται να δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος στην Post.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν τον αλ Κουάιτι επί τέσσερα χρόνια και μέσω αυτού του τηλεφωνήματος απέκτησαν τον αριθμό τηλεφώνου του αγγελιοφόρου του Μπιν Λάντεν.

Στο κτιριακό συγκρότημα όπου ζούσε ο ηγέτης της αλ Κάιντα δεν υπήρχαν τηλέφωνα ή πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο αλ Κουάιτι και οι υπόλοιποι ένοικοι έπρεπε να οδηγήσουν επί 90 λεπτά προτού βάλουν μπαταρίες στα κινητά τους τηλέφωνα και να τηλεφωνήσουν προκειμένου να αποφύγουν να τους παρακολουθούν.

Εξάλλου ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ αρνήθηκε σήμερα ότι ο πακιστανικός στρατός προστάτευε τον Μπιν Λάντεν.

“Είναι εντελώς αδιανόητο ότι ο στρατός μας κάλυπτε τον Μπιν Λάντεν”, δήλωσε ο Μουσάραφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Focus.

“Δεν υπήρχαν στοιχεία για την παρουσία του” στην Αμποταμπάντ πρόσθεσε. Ο Μουσάραφ κατηγόρησε εξάλλου τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι πραγματοποιώντας την επιχείρηση που κατέληξε στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν παραβίασαν την κυριαρχία της χώρας του.

“Ο κόσμος θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Είμαι βέβαιος ότι θα αναμένονται αντίποινα”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment