PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εναντίον της εφεδρείας 61 δήμοι που δεν στέλνουν στοιχεία


Το δικό τους «μπαϊράκι» κατά της εργασιακής εφεδρείας έχουν σηκώσει ορισμένοι δήμαρχοι που αρνούνται να δώσουν στοιχεία για την πορεία εφαρμογής τους μέτρου.

Το δικό τους «μπαϊράκι» κατά της εργασιακής εφεδρείας έχουν σηκώσει ορισμένοι δήμαρχοι που αρνούνται να δώσουν στοιχεία για την πορεία εφαρμογής τους μέτρου. Στο ίδιο μήκος κύματος και πολλοί φορείς του δημοσίου που δείχνουν «απρόθυμοι» να στείλουν στοιχεία στην κυβέρνηση, ως οφείλουν.

Πρώτος στο «αντάρτικο» κατά της εργασιακής εφεδρείας είναι ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος αρνήθηκε εξαρχής να στείλει τις «λίστες της ντροπής για την εφεδρεία» όπως τις χαρακτηρίζει, παρότι είναι νόμος του κράτους και μπορεί να αντιμετωπίσει την ποινή της αργίας. Ανάλογες πρακτικές εμφανίζονται και σε ορισμένους άλλους δήμους που δεν στέλνουν τα στοιχεία που ορίζει ο νόμος. Ωστόσο στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δήμοι έχουν συμμορφωθεί, καθώς μόνο 61 από τους 325 δήμους της χώρας δεν έχουν στείλει ακόμα τις λίστες.

Καθυστέρηση όμως εμφανίζουν και πολλοί φορείς του δημοσίου, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιμελητήρια, μητροπόλεις και λιμενικά ταμεία. Όπως δηλώνουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα γίνει μια ακόμα προσπάθεια προς αυτούς τους φορείς για να στείλουν στοιχεία, και μετά θα εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο νόμος, δηλαδή θα σταλούν για έλεγχο οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment