PeristeriNews.gr
Πολιτική

Εμπόδισαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο


Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί στην είσοδο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όταν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο πανεπιστημιακό ίδρυμα προκειμένου να καταθέσει στεφάνι για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων που είχαν παραταχθεί στην είσοδο του ΕΜΠ προπηλάκισαν τα στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων οι Π. Ρήγας, Π. Σκουρλέτης, Θ. Δρίτσας, Ν. Τόσκας και Ν. Μανιός, και τα εμπόδισαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο απωθώντας τους.

Τελικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να καταθέσει στεφάνι και αποχώρησε.

Στο μεταξύ πριν από λίγο στο Πολυτεχνείο έφτασαν μέλη της ΚΝΕ για περιφρούρηση καθώς αναμένεται να καταθέσει στεφάνι ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Π. Ρήγας: Αυτό που έγινε δεν τιμά τους αγώνες του Πολυτεχνείου

«Αυτό που έγινε δεν τιμά τους αγώνες του Πολυτεχνείου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας για την ένταση που επικράτησε νωρίτερα έξω από το Πολυτεχνείο, όταν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, εμποδίστηκε από μέλη φοιτητικών παρατάξεων να καταθέσει στεφάνι.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, καταδίκασε τις ενέργειες κάποιων που με ολοκληρωτική διάθεση προσπάθησαν να εμποδίσουν τη δημοκρατική έκφραση του λαού.

«Αυτό είναι το πρόσωπο του φασισμού, είναι οι αυριανοί φασίστες» δήλωσε ο Νίκος Μανιός.

Κ. Γαβρόγλου: Εμμονή στις δημοκρατικές διαδικασίες

Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, που ήταν μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που παρεμποδίστηκαν από ομάδα νεαρών το πρωί να καταθέσουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

«Οι μέρες αυτές φέρνουν στο νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες».

Π. Σκουρλέτης: Βαδίζουμε στον δρόμο του Πολυτεχνείου και των συνθημάτων του

Στα «διαχρονικά μηνύματα» της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εστιάζει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωσή του.

«Η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα του οποίου τα μηνύματα είναι διαχρονικά. Πολύ περισσότερο που στην εποχή μας κάποιοι εμφανίζονται νοσταλγοί της δικτατορίας και έχουν το θράσος ακόμα και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο» αναφέρει προσθέτοντας:

«Βαδίζουμε, λοιπόν, στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό, ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι διαρκής. Συνεχίζουμε, λοιπόν, με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου».

Θ. Δρίτσας: Μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης και όχι διχασμού

«Οι καιροί επιτάσσουν και στις σημερινές συνθήκες, στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, το μήνυμα του Πολυτεχνείου να είναι μήνυμα αγωνιστικής προωθητικής διεκδίκησης και όχι διχασμού» δήλωσε ο Θ. Δρίτσας λίγο μετά τα όσα συνέβησαν στην είσοδο του Πολυτεχνείου, όπου μέλη φοιτητικών συλλόγων προπηλάκισαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δρίτσας μετέβη στο Πολυτεχνείο ως επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Θεόδωρος Δρίτσας, εκπροσωπώντας του πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βρούτση.

Αφού εμποδίστηκε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου η αντιπροσωπεία κατέθεσε τελικά στεφάνι στον περίβολο. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι βουλευτές: Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Αννέτα Καββαδία, Νικόλαος Μανιός, Χρήστος Μαντάς, Αριστείδης Μπαλτάς και Δημήτρης Ρίζος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία μειοψηφία προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

«Ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό του Πολυτεχνείου» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όσους εμπόδισαν αντιπροσωπεία του κόμματος να εισέλθει στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ για να καταθέσει στεφάνι.

«Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό» αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

Τονίζει ακόμη πως «η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες» αλλά «ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment