PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εμπορικός πεζόδρομος Περιστερίου: Εικόνες που δεν ταιριάζουν στην πόλη


Ο εμπορικός πεζόδρομος Περιστερίου αποτελεί έναν από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης και οι καταστηματάρχες ζητούν την προσοχή των υπευθύνων.

Σε μια εποχή που η πανδημία προκαλεί καθημερινά σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις δυσκολίες και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα είναι μάταιο να ζητάμε από το αγοραστικό κοινό να προτιμά τα μαγαζιά της πόλης αλλά να μην βοηθάμε στην ενίσχυσή τους.

Καθημερινά ολοένα και περισσότερα καταστήματα στην πόλη κατεβάζουν ρολά αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις ενοικίων, μισθών και λογαριασμών.

Δυστυχώς η κατάρα του «Ενοικιάζεται» που είχε αναφέρει και στο παρελθόν ο Δήμαρχος Περιστερίου κάνει και πάλι την εμφάνισή της και ίσως τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ ο Δήμος να σταθεί στο πλευρό των επιχειρήσεων με πράξεις και όχι με ανακοινώσεις στα social media.

Το φαινόμενο της πτώσης των τζίρων και της κερδοφορίας σε όλες τις αγορές του Περιστερίου είναι εμφανές απλά και μόνο από την κίνηση του κόσμου στους δρόμους.

Μαζί με τα πρωτόγνωρα προβλήματα της πανδημίας οι καταστηματάρχες έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα θέματα όπως την τραγική κατάσταση σημείων ακόμα και στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα τον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως.

Μια ομάδα καταστηματαρχών του κέντρου απέστειλε στην ιστοσελίδα μας μερικές φωτογραφίες από σημεία που δεν αντιπροσωπεύουν το όμορφο αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Οι δυο παρακάτω εικόνες τραβήχτηκαν το Σάββατο που μας πέρασε και προέρχονται από ένα σημείο που όλοι οι Περιστεριώτες γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια στον πεζόδρομο. Όπως μπορείτε να δείτε απορρίμματα, ακαθαρσίες ζώων και πλαστικά καλώδια ποτίζουν το ξερό χώμα του παρτεριού που κάποτε ήταν σιντριβάνι.

Οπωσδήποτε αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στο επίπεδο που έχει φτάσει η πόλη μας και προκαλεί προβληματισμό τόσο για τους συμπολίτες μας που δεν καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους όσο και για τη στάσιμη εικόνα του πεζοδρόμου όλα αυτά τα χρόνια παρότι οι επιχειρηματίες πληρώνουν κανονικά δημοτικά τέλη και λοιπούς φόρους.

Το ίδιο ισχύει και για τις αγορές σε άλλα σημεία της πόλης όπως ο Λόφος και η Ανθούπολη με τους καταστηματάρχες να ζητούν άμεσες αναμορφώσεις της εικόνας στην πράξη και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment