PeristeriNews.gr
Οικονομία

Εμμένει το Βερολίνο στη θέση του για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα


Δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν για το Βερολίνο παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση.

«Στη γερμανική θέση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δεν έχει αλλάξει κάτι. Άλλωστε αυτό έχει συμφωνηθεί στη δήλωση του Eurogroup του Αυγούστου και σε συσκέψεις του ΕΜΣ και οι Έλληνες εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν αυτήν τη θέση τον τελευταίο καιρό», είπε.

Για «καλή συνάντηση, σε ουσιαστική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα» έκανε λόγο, σχετικά με τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό υπουργό.

Η ίδια υπογράμμισε ότι η συζήτηση αφορούσε το πού βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα, με τον κ. Σόιμπλε να επαναλαμβάνει ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα βήματα, το ένα μετά το άλλο. «Μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει επιτυχής αξιολόγηση και μετά πιθανώς περαιτέρω βήματα», δήλωσε η Τισενχάουζεν.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι θεσμοί εξετάζουν λεπτομερώς τις ελληνικές προτάσεις για το συνταξιοδοτικό, καθώς, όπως εξήγησε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αποτελεί κεντρικό σημείο της αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment