PeristeriNews.gr
Διεθνή

Εμβόλιο κορωνοϊός: Συμφωνία της Κομισιόν με τη Moderna


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η Moderna, μία αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα τη Μασαχουσέτη δημοσίευσε τα αποτελέσματα για το δικό της εμβόλιο, mRNA-1273 την προηγούμενη Δευτέρα.

Το εμβόλιο αυτό αναπτύσσεται σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση.

Το εμβόλιο της Moderna εμφάνισε να έχει αποτελεσματικότητα 94,5% απέναντι στον κορωνοϊό, όταν 95 άνθρωποι από τους 30.000 εθελοντές μολύνθηκαν με Covid-19, 90 εκ των οποίων είχαν λάβει το placebo. Συνολικά 11 άνθρωποι -όλοι ανήκαν στην ομάδα του placebo- ανέπτυξαν «σοβαρά» συμπτώματα της ασθένειας.

Μια τελική ανάλυση αναμένεται να περιλάβει 151 εθελοντές δοκιμών, και σε αυτό το σημείο, στατιστικά, η εταιρεία μπορεί να είναι 90% σίγουρη για την αλήθεια των ευρημάτων της.

Με τη σειρά της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογράψει αύριο το έκτο της συμβόλαιο για την αγορά εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ανέφερε: «αύριο θα εγκρίνουμε το έκτο συμβόλαιο. (Πρόκειται) για έως και 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna».

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η ΕΕ χτίζει «ένα από τα πιο ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια εμβολίων για την COVID-19» και προσέθεσε ότι «τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια μπορούν να μας βοηθήσουν να βάλουμε τέλος στην πανδημία».

Η συμφωνία με την Pfizer/BioNTech

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε στις 20 Νοεμβρίου συμφωνία με την κοινοπραξία BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19, ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter:

«Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment